22 Οκτωβρίου 1988: Το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη

22 Οκτωβρίου 1988: Το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη
Το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη youtube

Σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε από το Χέρφιλντ και επισημοποιούσε τη σχέση του με την νεαρή αεροσυνοδό Δ. Λιάνη με ένα απλό νεύμα.

Την “σφραγίδα” του στην πολιτική σκηνή του τόπου αλλά και το…νεύμα του έχει αφήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς μία απλή, κατά τα άλλα, κίνηση του χεριού του έμελλε να μείνει στην ιστορία.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ επέστρεφε στην Ελλάδα μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας και την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί. Αφού κοντοστάθηκε στη σκάλα του αεροπλάνου και χαιρέτισε τον κόσμο που παραληρούσε, γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω και έκανε νεύμα σε μια νεαρή αεροσυνοδό, τη Δήμητρα Λιάνη να πάει κοντά του. Πρόκειται για την επισημοποίηση της σχέσης, που “κυκλοφορούσε” ήδη ως φήμη.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα Παπανδρέου και Λιάνη ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα το 1989 και οι δυο τους έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα