38 χρόνια από το πρώτο Star Wars! Ψήφισε τον αγαπημένο σου ήρωα

38 χρόνια από το πρώτο Star Wars! Ψήφισε τον αγαπημένο σου ήρωα

Στις 25 Μαΐου 1977 έκανε πρεμιέρα μια από τις ταινίες που σημάδεψαν καταλυτικά τον κινηματογράφο παγκοσμίως και δημιούργησαν μια σχολή από μόνη τους στην κατηγορία των Sci-Fi ταινιών

"May The Force Be With You"... πριν από 38 ολόκληρα χρόνια στους κινηματογράφους των ΗΠΑ επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ο Πόλεμος των Άστρων έκανε πρεμιέρα και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τους επέτρεπε να παρακολουθήσουν από κοντά την αναγέννηση των Τζεντάι και την αντεπίθεση της Δύναμης στην Αυτοκρατορία.

Το περιοδικό TIME την ανακήρυξε τότε ταινία της χρονιάς, ενώ η εταιρία διανομής πάσχιζε να παράξει περισσότερες κόπιες της για να αυξηθούν οι αίθουσες προβολήσε σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Ως τον Αύγουστο του 1977, περισσότεροι από 1000 κινηματογράφοι πρόβαλαν την ταινία, ξεπερνώντας έτσι κάθε προηγούμενο και σπάζοντας κάθε ρεκόρ εισπράξεων.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με εκατομμύρια φανατικούς σε όλο τον κόσμο, πέντε επιπλέον ταινίες να ακολουθούν μέχρι σήμερα και μια συνέχεια στον ονειρικό κόσμο των άστρων να αναμένεται μέσα στο 2015. Με αφορμή τα 38 χρόνια από την πρεμιέρα του πρώτου Star Wars, ψηφίζουμε τον αγαπημένο μας ήρωα από εκείνο το πρώτο φιλμ.

SHARE:

24Media Network