Αιγαίο: Πού βρίσκεται το Oruc Reis και πού η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς

Αιγαίο: Πού βρίσκεται το Oruc Reis και πού η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς
το Oruc Reis vesselfinder

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το τουρκικό σκάφος, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, χωρίς συνοδεία και θα ξαναβγεί. Από κοντά η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει το “ξεστράτισμα” του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ORUC REIS από την περιοχή όπου είχε δηλωθεί με NAVTEX ότι θα κάνει έρευνες και την είσοδο του σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων.

“Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR. Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ”, αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, στο χάρτη που έφτιαξε ο Νίκος Τριάντης φαίνεται το στίγμα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis και αυτό της ελληνικής φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ που το παρακολουθεί. Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα