Ξενάγηση για πρώτη φορά στα ελικόπτερα Kiowa που παρέλαβε ο στρατός μας

Kiowa
Kiowa AP

Ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Μπαντιμαρούδης ξενάγησε και ενημέρωσε για τη λειτουργία του νέου στρατιωτικού ελικοπτέρου Kiowa και τον ρόλο του στην άμυνα της χώρας.

Οι εναέριοι ινδιάνοι πολεμιστές της Αεροπορίας Στρατού έκαναν επίσημο δημόσιο ντεμπούτο στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα Kiowa είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, διαθέτουν πλατφόρμα οπλικών συστημάτων και οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι φέρουν τα ίδια όπλα με αυτά που έχουν τα Αpache.

Παρουσίαση Kiowa
Παρουσίαση Kiowa EUROKINISSI

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Ταξίαρχο Χαράλαμπο Μπαντιμαρούδη, ο οποίος ξενάγησε και ενημέρωσε για τη λειτουργία του νέου στρατιωτικού ελικοπτέρου Kiowa και τον ρόλο του στην άμυνα της χώρας.

"Είναι μικρό και θαυματουργό. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόμαχο ελικόπτερο, γρήγορο και αθόρυβο, αποτελεσματικό και κυρίως οικονομικό. Κάναμε μία έξυπνη αγορά που είχε ανάγκη η άμυνα της χώρας μας", ανέφερε ο κ. Μπαντιμαρούδης.

Παρουσίαση Kiowa
Παρουσίαση Kiowa EUROKINISSI

"Τα Kiowa είναι πολλαπλασιαστές ισχύος στην άμυνα και την ασφάλειά μας. Περιλαμβάνουν θερμική κάμερα και κάμερα ημέρας. Σκανάρει όλο το πεδίο ενώ έχει δυνατότητα για αυτόνομη βολή.

Παρουσίαση Kiowa
Παρουσίαση Kiowa EUROKINISSI

Ήδη έχουμε ξεκινήσει την εκπαίδευση των τεχνικών και των χειριστών και οσονούπω ευελπιστούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και επιχειρησιακά", είπε μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης, το νέο ελικόπτερο KIOWA, ο Άρης και οι Guns n' Roses

ΔΕΘ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζέρβα και η ατάκα για τη γραβάτα

ΔΕΘ: Τρισδιάστατο παιχνίδι τύπου φιδάκι με στόχο τη διαμόρφωση ενεργειακής συνείδησης

Μητσοτάκης: Μείωση εισφορών, εξαιρέσεις στις κλαδικές, μέσα στο 2020 επίδομα για κάθε νέο παιδί

SHARE: