Ερντογάν για Γαλάζια Πατρίδα: Οι Έλληνες τρόμαξαν, αλλά δεν στρεφόταν εναντίον τους

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

"Η άσκηση δεν στρεφόταν εναντίον της Ελλάδας" διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει την στρατιωτική ισχύ της χώρας του λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαστε πάντα έτοιμοι, δεν φοβόμαστε".

Οι Έλληνες φέρεται να τρόμαξαν από την τουρκική αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο 24 TV, προσθέτοντας πως η Άγκυρα δεν φοβάται οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε την Ελλάδα να μην αντιληφθεί την «Γαλάζια Πατρίδα» ως άσκηση εναντίον της, ξεκαθαρίζοντας όμως πως οι Τούρκοι είναι «στρατιωτικός λαός» και θα συνεχίσουν να εκτελούν γυμνάσια «στις θάλασσές τους».

ADVERTISING

Υποστήριξε πως τώρα που ολοκληρώθηκε το στρατιωτικό σκέλος της «Γαλάζιας Πατρίδας» οι Έλληνες «ξύπνησαν» και πραγματοποιούν ασκήσεις στα νησιά.

«Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα κάποιο φόβο. Όμως είμαστε έτοιμοι πάντα», προσέθεσε και τόνισε μάλιστα στο μέγεθος της άσκησης, λέγοντας πως στα γυμνάσια έλαβαν μέρος περίπου 120 πολεμικά πλοία της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπέρπτηση τουρκικών F-16 ανατολικά της Αμοργού

Γαλάζια Πατρίδα: Σενάριο απόβασης σε ελληνικό νησί από Τούρκους

Αποστολάκης σε "κλειστό γεύμα": "Η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες αν ξεπεράσει τα όρια"

SHARE:

24Media Network