Παρουσία Παυλόπουλου η εκδήλωση για τα 75 χρόνια από τον κατάπλου του ΑΔΡΙΑΣ στην Αλεξάνδρεια

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από τον κατάπλου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου του Αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ»
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από τον κατάπλου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου του Αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ» EUROKINISSI

Το θρυλικό αντιτορπιλικό, προσέκρουσε σε νάρκη στην περιοχή της Καλύμνου την 22α Οκτωβρίου 1943 με συνέπεια την απώλεια 21 μελών του πληρώματός του και την αποκοπή της πλώρης του- Χάρις όμως στις ενέργειες του κυβερνήτη και του πληρώματός του, κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια, στις 6 Δεκεμβρίου 1943.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το κατόρθωμα του κυβερνήτη και του πληρώματος του θρυλικού αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ, να οδηγήσουν το πλοίο στην Αλεξάνδρεια παρά την αποκοπή της πλώρης του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, επί του πλωτού ναυτικού μουσείου «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Μαρίνα Φλοίσβου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Το θρυλικό αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ, προσέκρουσε σε νάρκη στην περιοχή της Καλύμνου την 22α Οκτωβρίου 1943 με συνέπεια την απώλεια 21 μελών του πληρώματός του και την αποκοπή της πλώρης του. Χάρις όμως στις ενέργειες του κυβερνήτη και του πληρώματός του, κατέστη αξιόπλοο και κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια, στις 6 Δεκεμβρίου 1943, διανύοντας απόσταση επτακοσίων τριάντα ναυτικών μιλίων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
SHARE: