Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ – Εικόνες από το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ – Εικόνες από το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 22".

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου το γαλλικό αεροπλανοφόρο, Σαρλ Ντε Γκωλ όπου και θα παραμείνει ως τις 31 Μαρτίου.

Το Σαρλ Ντε Γκωλ είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, με εκατοντάδες ναύτες, πεζοναύτες, καθώς και μέλη της γαλλικής ναυτικής δύναμης, ενώ μεταξύ άλλων μεταφέρει πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine και ελικόπτερα Caïman και Dauphin (Panther).

Όπως αναφέρει το Zarpanews, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 22» που διοργανώνει η χώρα μας από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 με «έδρα» την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:

• Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.

• Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.

• Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.

• Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.

• Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.

• Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.

Επίσης στην άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα