ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα
Καστανιές Έβρου. Eurokinissi

Σκληρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ περι "βαρβαρότητας" της Ελλάδας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Έντονη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ο οποίος επιτέθηκε στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, κάνοντας λόγο για παραβίαση δικαιωμάτων.

“Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων“, αναφέρει η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ και συνεχίζει:

“Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας”.

Στις δηλώσεις του ο Χαμί Ακσόι ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα