Μπακς – Νάγκετς 112-95: Ο Αντετοκούνμπο ισοπέδωσε με επική εμφάνιση τους πρωταθλητές του Γιόκιτς

Διαβάζεται σε 3'
Μπακς – Νάγκετς 112-95: Ο Αντετοκούνμπο ισοπέδωσε με επική εμφάνιση τους πρωταθλητές του Γιόκιτς
2023 AP FOTO/NOAH K. MURRAY

Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (36/18/5 σε 30 λεπτά) στο συναπάντημα με τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς, τους πάτησε (112-95) με μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

Οι πρωταθλητές του 2021 υποδέχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (13/2) τους πρωταθλητές του 2023, όμως η μάχη που όλοι περίμεναν να δουν στο Fiserv Forum, δεν δόθηκε ποτέ. Οι Μπακς καταβρόχθησαν τους Νάγκετς (112-95), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει μία σεμιναριακού επιπέδου εμφάνιση απέναντι στον Νικόλα Γιόκιτς που είδε την ομάδα του να μπαίνει πλήρης στο ματς, αλλά να χάνει δύο πενταδάτους της και να λυγίζει φυσιολογικά.

Στο 35-19 ανέβηκε το Μιλγουόκι (23-6 εντός και 12-13 εκτός έδρας), με τον Greek Freak σε μία εκπληκτικά οικονομική βραδιά απέναντι στον Άαρον Γκόρντον, ένα από τα πιο σκληρά παιδιά του NBA. Οι Νάγκετς τον αντιμετώπισαν με προσωπική άμυνα και εκείνος τους τιμώρησε σαν να μην έβλεπε εμπόδια μπροστά του, την ώρα που οι Λίλαρντ – Πόρτις είχαν εντυπωσιακά διαστήματα χωρίς να χρειαστεί κάτι περισσότερο. Όλα αυτά, με τον Κρις Μίντλετον να παραμένει εκτός δράσης και πιθανότατα να επιστρέφει μετά από τη διακοπή για το All-Star Weekend 2024.

Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Άνοιξε το ματς με δύο ριμπάουντ, με ασίστ σε τρίποντο του Λόπεζ από τα οκτώ μέτρα, με άμυνα στον Γιόκιτς και με τάπα στον Κάλντγουελ-Πόουπ. Στο δίλεπτο έβαλε το πρώτο του καλάθι, αμέσως μετά είχε 2/2 βολές, συνέχισε με επίθεση στον Γκόρντον. Το πρώτο του τρίλεπτο ήταν επικό, όμως χρεώθηκε το δεύτερο φάουλ του πριν καν συμπληρωθεί το εξάλεπτο και πήγε στον πάγκο.

Γύρισε στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, κάρφωσε σαν φορτηγό, έκλεψε μπάλα, έβαλε βολή, πήρε επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε, όλα αυτά σε λιγότερο από δύο λεπτά. Έβαλε 10 πόντους πριν το μέσο του δωδεκαλέπτου, με τον Ρίβερς να τον τραβάει ξανά στον πάγκο με το σκορ στο 45-28. Γύρισε στο 50-33 και έβαλε σουτ από τα πέντε μέτρα (8/8 δίποντα), έκλεισε το πρώτο μέρος με 26 πόντους από 12 σουτ και για ένα ριμπάουντ έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει από νωρίς το double-double του.

Μπήκε στο δεύτερο μέρος με καλάθι και με ριμπάουντ, ο σκληρός Άαρον Γκόρντον δεν μπορούσε να τον περιορίσει και ο Greek Freak τον ισοπέδωσε. Στο τέλος της τρίτης είχε 35 πόντους από 14/17 δίποντα, είχε κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω και δεν χρειάστηκε να ιδρώσει περισσότερο. Ένα-δυο άτσαλα τελειώματα του στέρησαν τη σαραντάρα, που δεν είχε και κάποια σημασία.

36 πόντοι
14/19 δίποντα
8/14 βολές
18 ριμπάουντ
5 ασίστ
3 κλεψίματα
2 μπλοκ
2 λάθη
2 φάουλ
+18 στο +/-
σε 30:24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα