Χρυσός ο Ζήκος, ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου στα 400 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Χρυσός ο Ζήκος, ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου στα 400 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
AP

Τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων το ένα χρυσό κατέκτησε η χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων το ένα χρυσό κατέκτησε η χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Όπως γράφει το Sport24.gr, ο αθλητής που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν ο ο Κώστας Ζήκος στα 60 μ. που επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Ο πέμπτος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού έτρεξε τον τελικό σε 6.66, επίδοση που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν η κούρσα δεν είχε γίνει με καθυστέρηση. Ο αφέτης κράτησε για ώρα τους αθλητές σε αναμονή και δεν έδινε εκκίνηση παρότι οι αθλητές ήταν έτοιμοι πίσω από τους βατήρες, ενώ ακολούθησε και μία μία άκυρη εκκίνηση, που επίσης αποσυντόνισε τους σπρίντερ.

ADVERTISING

Ο Ζήκος θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα προετοιμαστεί για τους αγώνες του ανοιχτού. Ο σπρίντερ του Βαγγέλη Κατσιάβα στον προκριματικό της απόστασης είχε πετύχει 6.70. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που ήταν όγδοος στον τελικό με 6.86, ενώ στον προκριματικό είχε τερματίσει σε 6.82.

Η Ειρήνη Βασιλείου απέδειξε φέτος πως με δουλειά και επιμονή είναι δυνατό να έρθει το καλό αποτέλεσμα. Η έμπειρη αθλήτρια, που τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει μεταφέρει την καθημερινότητα της στη Βιέννη,στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης κατάφερε να πετύχει το στόχο της για τη σεζόν, που ήταν μια επίδοση κάτω από τα 53.00 στα 400 μέτρα.

Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη ήταν δεύτερη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 52.93 επίδοση καλύτερη από το ατομικό της 53.24 από φέτος και τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, πίσω από τις Φανή Χαλκιά (51.68), Μαρία Μπελιμπασάκη (52.27) και Χρυσούλα Γκουντενούδη ( 52.65). Η Βασιλείου, που φέτος έχει πετύχει ατομικά ρεκόρ και στα 200 μ. και στα 60 μ., θα τρέξει αύριο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης κι ύστερα θα εεπιστρέψει στην Βιέννη για να έρθει στην Ελλάδα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και η Ελπίδα Καρκαλάτου, που τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και έκτη στο σύνολο σε 54.86.

Το ρυθμό της φαίνεται πως αρχίζει και βρίσκει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. εμπ. με 8.20, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου ήταν ιδιαίτερα επιθετική μετά το τρίτο εμπόδιο κι αυτό της επέτρεψε να κυνηγήσει την κούρσα μέχρι το τέλος. Η Πεσιρίδου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, αύριο στο ίδιο στάδιο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης. Στην τρίτη της κούρσα μέσα σε ένα απόγευμα η Κυριακή Σαμάνη τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 8.45 και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη, νωρίτερα είχε τρέξει σε τα 60 μ. σε 7.40 στον προκριματικό και σε 7.43 στον τελικό για να καταλάβει την πέμπτη θέση στη σειρά της και την 11η στο σύνολο.

Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε το Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,40 μέτρα. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε το 5,30 μ., που είχε από φέτος ενώ στη συνέχεια δοκίμασε μία φορά στα 5,45 μ. και δυο στα 5,50 μ., προκειμένου να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του.

Ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε κι έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση του ύψους με καλύτερο άλμα στα 2,18 μέτρα και στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,22 μέτρα..

Ο Παύλος Μπόφτσης κατέλαβε την τέταρτη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 16,15 μ., ενώ λίγο πιο πίσω, έκτος, ήταν ο Ανδρέας Πανταζής με 15,80 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατέλαβε την έβδομη θέση με 18,54 μ. και ο Τάσος Λατιφλάρι όγδοος με 18,39 μέτρα και θα έχουν την ευκαιρία αύριο στο ίδιο στάδιο να κυνηγήσουν καλύτερες παρουσίες.

Διπλή παρουσία είχε η χώρα μας στα 800 μ. με τον Χρήστο Κοτίτσα να τερματίζει στην πέμπτη θέση της σειράς του με 1.51.17 και τον Χαράλαμπο Λαγό να ακολουθεί με 1.51.76.

Στο ύψος αγωνίστηκε η Αλίκη Βαγγέλη που κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 1,75 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 1,80 μέτρα. Στα προκριματικό των 60 μ συμμετείχε η Μαρία Γάτου, η οποία πέτυχε σε 7.53 και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Οι θέσεις των αθλητών και αθλητριών μας:

Χρυσός ο Ζήκος, ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου στα 400 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
SHARE:

24Media Network