Γκόλουμπιτς – Σάκκαρη 2-1: Δεν άντεξε η Μαρία, αποκλείστηκε από την συνέχεια του Indian Wells

Γκόλουμπιτς – Σάκκαρη 2-1: Δεν άντεξε η Μαρία, αποκλείστηκε από την συνέχεια του Indian Wells
© 2021 ELISE AMENDOLA/ASSOCIATED PRESS

Η Βικτόρια Γκόλουμπιτς αποδείχθηκε ανώτερη από την Μαρία Σάκκαρη και παίζοντας εξαιρετικό τένις από το 2ο σετ και μετά πήρε την νίκη με 2-1 (5-7, 6-3, 6-2), αποκλείοντας την Ελληνίδα στον δεύτερο γύρο.

Κουρασμένη. Αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τη Μαρία Σάκκαρη (Νο 9 στον κόσμο), η οποία δεν άντεξε κόντρα στην φορμαρισμένη Βικτόρια Γκόλουμπιτς (Νο 46 στον κόσμο), με την Ελβετίδα να παίρνει την νίκη με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-2) και μαζί την πρόκριση στον 3ο γύρο του Indian Wells.

Η Μαρία ήταν καλή στο πρώτο σετ, ωστόσο από τα μέσα του δεύτερου σετ κι έπειτα το παιχνίδι άλλαξε εντελώς, με την Γκόλουμπιτς να κυριαρχεί, παίρνοντας μάλιστα 8 σερί games, για να φτάσει τελικά σε μία σπουδαία – και δίκαιη – νίκη.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε περίεργα, αφού στα πρώτα τέσσερα game του πρώτου σετ έγιναν ισάριθμα break, με την Γκόλουμπιτς να σπάει το σερβίς της Σάκκαρη στο 1ο και το 3ο game και την Μαρία να απαντάει με τον ίδιο τρόπο στο 2ο και το 4ο.

Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική, αφού στα επόμενα εφτά game οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους. Στο 10ο game η Σάκκαρη είχε ευκαιρία να πάρει το σετ πάντως αφού είχε set point, αλλά η Γκόλουμπιτς έδειξε χαρακτήρα, άντεξε και τελικά κράτησε το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 5-5, πριν κάνει το 6-5 στην συνέχεια η Μαρία. Στο 12ο game ωστόσο η Μαρία δεν άφησε πολλά περιθώρια, έκανε το break – και μάλιστα με love game – και πήρε το πρώτο σετ με 7-5, έπειτα από συνολικά 1 ώρα και 1 λεπτό.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο, αφού οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα έξι game. Στο 7ο game όμως η Γκόλουμπιτς έκανε το break και πέρασε μπροστά με 4-3, παίρνοντας το πάνω χέρι στην ψυχολογία του αγώνα. Ακολούθως άντεξε στην αντεπίθεση της Μαρίας και κράτησε το σερβίς της για το 5-3 (“σβήνοντας” και ένα break point της Σάκκαρη) για το 5-3, για να κάνει νέο break στο 9ο game και να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-3.

Το 3ο σετ η Γκόλουμπιτς κυριάρχησε. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Ελβετίδα έκανε δύο σερί break στο σερβίς της Σάκκαρη και ξέφυγε με 4-0 δείχνοντας να ελέγχει το παιχνίδι, αφού είχε πάρει 8 σερί game. Στο 5ο game ωστόσο η Μαρία έδειξε χαρακτήρα και έκανε break στο σερβίς της Γκόλουμπιτς μειώνοντας σε 4-1, ενώ στην συνέχεια κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 4-2. Η Γκόλουμπιτς ωστόσο κράτησε το σερβίς της στο 7ο game και έκανε το 5-2.

Στο 8ο game, η Μαρία πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε ψυχολογία, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι έκανε δύο double fault, με την Γκόλουμπιτς να κάνει ακόμα ένα break και να παίρνει το 3ο σετ με 6-2 και μαζί την νίκη με 2-1.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα