Η “χαρτογράφηση” των Αντετοκούνμπο

Η “χαρτογράφηση” των Αντετοκούνμπο

Τα όσα έζησε η οικογένεια Αντετοκούνμπο, από τη Νιγηρία μέχρι την Αθήνα, και από εκεί μέχρι τα draft του NBA μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη, με την ταινία "Άνοδος: η ιστορία των Αντετοκούνμπο" να είναι διαθέσιμη στη νέα streaming πλατφόρμα Disney+.

Στις 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια, εκεί όπου άρχισαν όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, η επίσημη προβολή της πρωτότυπης ταινίας του Disney+ «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο».

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του της οικογένειας που έφερε στον κόσμο την πρώτη τριάδα αδελφών που έγιναν πρωταθλητές του NBA – τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο των Milwaukee Bucks, και τον Κώστα Αντετοκούνμπο των Los Angeles Lakers, καθώς και τον μικρότερο αδελφό τους Alex.

Γυρισμένη στην Αθήνα η ταινία αποτυπώνει το δύσκολο ταξίδι της οικογένειας από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και έπειτα στην Αμερική. Ένα ταξίδι γεμάτο δυσκολίες, εμπόδια και πολλές θυσίες μέχρι τελικά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο να φτάσουν στην κορυφή.

Οι κακουχίες αμέτρητες. Ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο πάλεψαν πρώτα για να επιβιώσουν σε μία Ελλάδα που όσο φιλόξενη είναι, άλλο τόσο αφιλόξενη μπορεί να γίνει, και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους.

Καθημερινά ζούσαν με το άγχος, την αγωνία και τον φόβο της της απέλασης. Με τον μεγαλύτερο γιο τους να ζει ακόμα στη Νιγηρία σε συγγενείς, το ζευγάρι ήθελε απεγνωσμένα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά οι προσπάθειές τους υπονομεύονταν από ένα σύστημα που τους εμπόδιζε σε κάθε βήμα.

Η ανάγκη για εύρεση εισοδήματος τους οδηγούς στους δρόμους της Αθήνας όπου όλη η οικογένεια πουλούσαν αντικείμενα σε τουρίστες. Εκεί μάλιστα, ο Θανάσης έμαθε στον Γιάννη να «πουλά τον εαυτό του», κάτι που θα του χρησιμεύσει στην πορεία.

Οι δύο τους όποτε δεν τριγυρνούσαν στα πολυσύχναστα σοκάκια της πόλης, πουλώντας γυαλιά, βραχιόλια και διάφορα άλλα έπαιζαν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Η αλήθεια είναι πως άργησαν να ξεκινήσουν το άθλημα και όπως κάθε αρχή, έτσι κι αυτή ήταν δύσκολή. Δεν τα παράτησαν όμως, δεν απογοητεύτηκαν. Με σκληρή δουλειά, ατελείωτες ώρες προπόνησης ανακάλυψαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο.

Οι σκηνές της φτώχειας και της ανέχειας είναι διακριτές σ’ ολόκληρη την ταινία, από το ένα ζευγάρι παπούτσια που μοιράζονταν στο γήπεδο και τον ύπνο στο παρκέ του Φιλαθλητικού σε ένα στρώμα γυμναστικής μέχρι τα γυαλιά ηλίου που πουλούσαν στον δρόμο.

Το σκληρό αυτό «παραμύθι» όμως, είχε αίσιο τέλος και τελικά, έζησαν αυτοί καλά… Με τη βοήθεια ενός ατζέντη, ο Γιάννης μπήκε στο ΝΒΑ Draft το 2013, σε μια απίθανη προοπτική, που θα άλλαζε όχι μόνο τη ζωή του αλλά τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του. Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιάννης και ο Θανάσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Milwaukee Bucks να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, ενώ ο Κώστας έπαιξε για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers.

Που θα δεις την ταινία – Τι προσφέρει το Disney+

Η ταινία είναι διαθέσιμη από τις 24 Ιουνίου στην πλατφόρμα Disney+, μία αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, StarWars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

Η υπηρεσία προσφέρει έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο αποκλειστικού, πρωτότυπου περιεχομένου, που περιλαμβάνει ταινίες μεγάλου μήκους, σειρές, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ και περιεχόμενο μικρού μήκους. Με πάνω από 800 ταινίες, περισσότερες από 450 σειρές και μια συλλογή από 120 αποκλειστικές, πρωτότυπες σειρές και ταινίες το Disney+ προσφέρει στους fans το καλύτερο περιεχόμενο, συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εμπειρία θέασης, προβολή ταυτόχρονα σε έως και τέσσερις συσκευές, απεριόριστες λήψεις σε έως και δέκα συσκευές, ποιότητα προβολής IMAX σε επιλεγμένους τίτλους, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας έως και επτά διαφορετικών προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τους γονείς να δημιουργήσουν παιδικά προφίλ, τα οποία διαθέτουν εύκολη περιήγηση και περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά, για πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Το βασικό κόστος συνδρομής διαμορφώνεται στα 8,99 € για μηνιαία συνδρομή, ή 89,90 € για ετήσια συνδρομή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.disneyplus.com

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version