Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2: Πράσινο πέρασμα από τη Λιβαδειά με killer Ντέσερς και μαέστρο Ταμπόρδα
Διαβάζεται σε 5'
Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λιβαδειά, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0 στην πρεμιέρα του στη Stoiximan Super League. Το αυτογκόλ του Κωστή άνοιξε από νωρίς τον δρόμο για τους πράσινους, ο Πένια κράτησε όρθια την ομάδα του όταν χρειάστηκε και ο Ντέσερς έβαλε τη σφραγίδα του στο δεύτερο ημίχρονο.
- 31 Αυγούστου 2026 21:42
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στη φετινή Stoiximan Super League, φεύγοντας με το διπλό από τη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό.
Όπως γράφει το Sport24, οι πράσινοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ταμπόρδα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κωστή, στην προσπάθειά του να απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες για να βρουν δεύτερο τέρμα στο πρώτο μέρος, ενώ χρειάστηκαν και τις επεμβάσεις του Πένια όταν ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά την ανάπαυλα και πίεσαν για την ισοφάριση, όμως η αποβολή του Συμελίδη στο 76′ άλλαξε τις ισορροπίες. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντέσερς εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση φάουλ του Ταμπόρδα και με κεφαλιά έκανε το 0-2, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση.
Το ματς
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στη Λιβαδειά και χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά, ο Γκαρσία γέμισε από τα δεξιά, ο Τεττέη εκτέλεσε με τη μία και το σουτ του κόντραρε στον Πάντεα, με τους πράσινους να κερδίζουν κόρνερ.
Από την εκτέλεση του Ταμπόρδα ήρθε και το 0-1. Ο Κωστή προσπάθησε να απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι, όμως έστειλε άθελά του την μπάλα προς την εστία της ομάδας του και στα δίχτυα.
Με το γρήγορο γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και βρήκε χώρους απέναντι στην άμυνα του Λεβαδειακού. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 20′ για πρώτη φορά, όταν ο Εμμανουηλίδης δημιούργησε το ρήγμα από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Σουτ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως θα ήθελε.
Οι πράσινοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 25′. Έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και διαδοχικά τριγωνάκια από τους Αντίνο, Κυριακόπουλο και Γκαρσία, ο Αντίνο βρέθηκε απέναντι από τον Άνακερ, όμως το τελείωμά του πέρασε πάνω από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο δραστήριος Τεττέη έστρωσε στον Καλάμπρια, με το σουτ του Ιταλού από το ύψος της περιοχής να περνά λίγο άουτ.
Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Γκαρσία στο 30′ να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να αναγκάζει τον Άνακερ σε επέμβαση μετά και την κόντρα που πήρε η μπάλα. Στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Ταμπόρδα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι και πάλι τον Λιβάι, ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το 0-2, χωρίς ωστόσπ να το βρίσκει, και λίγο πριν από την ανάπαυλα χρειάστηκε τον Πένια για να διατηρήσει το προβάδισμά του. Στο 41′ ο Σουτ γέμισε από τα δεξιά και ο Οζέγκοβιτς έπιασε δυνατή καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο τερματοφύλακας των πράσινων αντέδρασε εντυπωσιακά και απομάκρυνε στη γωνία του.
Η τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε ξανά στον Παναθηναϊκό. Στο 44′ ο Τεττέη απέφυγε δύο αντιπάλους και πέρασε κάθετα στον Γκαρσία, ο οποίος προσπάθησε να ξεπεράσει και τον Άνακερ, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να προλαβαίνει και να αποσοβεί τον κίνδυνο.
Ο Λεβαδειακός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του Παναθηναϊκού.
Στο 58′ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την καλύτερη στιγμή τους μετά την ανάπαυλα. Ο Βήχος έκανε την κούρσα και έδωσε στον Πάντεα, ο οποίος έπιασε δυνατό δεξί σουτ, αναγκάζοντας τον Πένια σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.
Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους συνέχισε να ανεβάζει την πίεσή της και γύρω στο 70′ είχε διαδοχικές στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή των πράσινων, χωρίς όμως να καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες. Στο 72′ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα προς τον Ντέσερς, όμως ο Άνακερ διάβασε τη φάση και πρόλαβε τον Νιγηριανό. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντέσερς επιχείρησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε βγει από την εστία του, με την μπάλα να περνά λίγο έξω.
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 76′. Ο Συμελίδης πάτησε τον Κάνγκουα, με τον διαιτητή να εξετάζει τη φάση στο VAR και να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού.
Ο Παναθηναϊκός χτύπησε αμέσως. Στο 77′ ο Ταμπόρδα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Ντέσερς κέρδισε τον Πάντεα στον αέρα, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Παναθηναϊκός: Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά (46′ Κοντούρης), Κάνγκουα, Αντίνο (60′ Πελίστρι), Ταμπόρδα (82′ Λούζα), Λιβάι Γκαρσία (82′ Ραστόντερ), Τεττέη (67′ Ντέσερς)
Λεβαδειακός: Άνακερ, Πάντεα, Λιάγκας, Κορνέζος, Τσιβελεκίδης (80′ Μπαλντέ), Βήχος, Κωστή, Σουτ (56′ Συμελίδης), Ουζρί (Νίκας), Εμμανουηλίδης (46′ Μπάουζα), Οζέγκοβιτς (56′ Κομπνάν)