Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Τόκιο. AP

Ο Καναδάς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να στείλει αθλητές του στο Τόκιο ελέω του κορονοϊού και ζήτησε από την ΔΟΕ τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει και απλώνει τον τρόμο σε όλο τον κόσμο και πληθαίνουν οι φωνές των αθλητών για να μη γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι (24 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η έναρξή τους) έγινε γνωστή και η πρώτη χώρα που αρνείται δημόσια να στείλει αθλητές της στην Ιαπωνία για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Αυτός είναι ο Καναδάς, που με ανακοίνωσή του επικαλείται την πανδημία που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και απειλεί την παγκόσμια υγεία και ζητάει τη μετάθεση των Αγώνων έναν χρόνο αργότερα.

“Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την Κυβέρνηση του Καναδά, έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν καναδικές ομάδες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας για να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που θα προκύψουν από τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων.

Ενώ αναγνωρίζουμε τις περιπλοκές που θα φέρει μια αναβολή, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών – πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Με το COVID-19 και τους κινδύνους που έχει αυτός, δεν είναι ασφαλές για τους αθλητές μας και την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας για τους αθλητές να συνεχίσουν την προπόνησή τους ενόψει αυτών των Αγώνων.

Μάλιστα, είναι κόντρα στις συμβουλές για τη δημόσια υγεία που προτρέπουμε να ακολουθήσουν όλοι οι Καναδοί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η ΔΟΕ αποφάσισε να εξετάσει και εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του κορονοϊού και πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πάρει την οριστική της απόφαση για το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα