Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο είναι γεγονός – Τα χαρακτηριστικά του

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο είναι γεγονός – Τα χαρακτηριστικά του
Glomex

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως όταν έχει αρκετή ηλιοφάνεια, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να κινήσει το νέο μοντέλο για απόσταση έως και 56 χιλιόμετρα. Τα δύσκολα προκύπτουν όμως όταν έχει συννεφιά.

Είναι το νέο καμάρι της Toyota που εάν πάνε όλα καλά θα κυκλοφορεί στους δρόμους μόνο με τη βοήθεια του ήλιου. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Τόκιο. Οι κατασκευαστές τοποθέτησαν ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, στο καπό, στο πίσω παράθυρο και στην αεροτομή του οχήματος.

Το ηλεκτρικό ρεύμα που συλλέγεται μεταφέρεται κατευθείαν στην μπαταρία του κινητήρα ώστε το όχημα να μπορεί να φορτίζεται είτε εν κινήσει, είτε όταν είναι σταθμευμένο.

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως όταν έχει αρκετή ηλιοφάνεια, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να κινήσει το νέο μοντέλο για απόσταση έως και 56 χιλιόμετρα. Τα δύσκολα προκύπτουν όμως όταν έχει συννεφιά. Τότε απαιτείται σύνδεση στην πρίζα για να αποκτηθεί η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια

Στα αρνητικά είναι το επιπλέον βάρος κάπου 80 κιλών στο αυτοκίνητο αφού ο βασικός κορμός του είναι γεμάτος με μπαταρίες για τους ηλιακούς συλλέκτες. Η τελειοποίηση του μοντέλου αναμένεται να πάρει αρκετά ακόμα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα