Μεταπτυχιακό στα ΤΕΙ στη σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων αγωνιστικών οχημάτων

Μεταπτυχιακό στα ΤΕΙ στη σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων αγωνιστικών οχημάτων

Μπορεί η Ελλάδα να μη διαθέτει αυτοκινητοβιομηχανία, όμως το αυτοκίνητο και οι λειτουργίες του δίνουν έμπνευση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως φαίνεται από το μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με αντικείμενο «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων».

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε τρεις βασικούς άξονες: δομικό σχεδιασμό κατασκευών, κινητήρες και υβριδική τεχνολογία.

Το μεταπτυχιακό εκτός από την εξειδίκευση που παρέχει για τα συστήματα που αποτελούν ή υποστηρίζουν τους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στοχεύει παράλληλα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων πάνω σε ευρύτερα αντικείμενα τεχνολογικού ενδιαφέροντος Μηχανολόγου Μηχανικού, όπως της τεχνολογίας υλικών, της σχεδίασης σε παραμετρικά προγράμματα, του σχεδιασμού μηχανών εσωτερικής καύσης, της κατσκευής με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και συναρμολόγησης, της δυναμικής ανάλυσης και της αεροδυναμικής σχεδίασης

SHARE:

24Media Network