Nikkie de Jager: Τα 14 εκατ. ακόλουθοι, το coming out ως τρανς και η Eurovision

Nikkie de Jager: Τα 14 εκατ. ακόλουθοι, το coming out ως τρανς και η Eurovision
Η Nikkie de Jager (NikkieTutorials) Instagram @nikkietutorials

Η ιστορία της Nikkie de Jager, γνωστή και ως "NikkieTutorials". Οι εκβιασμοί για αποκάλυψη της ταυτότητας φύλου της, η τεράστια απήχηση στο Youtube και ο ρόλος-έκπληξη στη Eurovision.

Η Nikkie de Jager, γεννημένη στις 2 Μαρτίου 1994, γνωστή με το όνομα του καναλιού της στο YouTube “NikkieTutorials”, είναι ολλανδή μακιγιέρ και beauty vlogger, η οποία με τα βίντεό τη, τα οποία γίνονται viral, εμπνέει τους θαυμαστές της να εμφανίζουν τα πρόσωπά τους με και χωρίς μακιγιάζ, χωρίς ανασφάλεια, ενώ υποστηρίζει το κίνημα body positivity.

Η De Jager άρχισε για πρώτη φορά να ανεβάζει βίντεο στο YouTube το 2008, σε ηλικία 14 ετών, αφού παρακολούθησε τους The Hills ενώ ήταν άρρωστη και ενέπνευσε το μακιγιάζ της Lauren Conrad. Το κανάλι στο YouTube μετρά σχεδόν 15 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια προβολές.

Το περιοδικό Forbes ονόμασε τη De Jager μία από τους δέκα πρώτες beauty influencers για το 2017. Το ίδιο έτος, η νεαρή κέρδισε επίσης το βραβείο για το “YouTube Guru” στα Βραβεία Shorty και το βραβείο για το “Choice Fashion / Beauty Web Star” στα Βραβεία Teen Choice.

Το coming out ως τρανς γυναίκα

Στις 13 Ιανουαρίου του 2020, η De Jager ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι του YouTube με τίτλο “I’m Coming Out”, στο οποίο αποκάλυψε ότι είναι τρανς γυναίκα και ότι είχε εκβιαστεί από κάποιον που απειλούσε να δημοσιοποιήσει τη σεξουαλική ταυτότητά της. Όπως η ίδια εξήγησε, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτήν την αποκάλυψη λόγω της απόπειρας κάποιων ατόμων να την εκβιάσουν.

Έτσι, μη θέλοντας να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό και έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έχει φτάσει η στιγμή να πει την αλήθεια στους συνδρομητές της, η NikkieTutorials πήρε τη μεγάλη απόφαση να φτιάξει ένα βίντεο-coming out, μιλώντας ανοιχτά για αυτό το κρυφό μέχρι σήμερα κομμάτι της ζωής της.

“Βρίσκομαι εδώ για να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Πάντοτε ήθελα να το κάνω αυτό αλλά με τους δικούς μου όρους, φαίνεται όμως πως μου στερήθηκε αυτή η δυνατότητα. Σήμερα λοιπόν ανακτώ τη δύναμή μου και πρέπει να σας πω κάτι”, είχε τονίζει η ίδια στο βίντεο διάρκειας 17 λεπτών.

Στη συνέχεια η NikkieTutorials υποστήριξε ότι ήθελε πάντα να είναι ο εαυτός της, χωρίς ταμπέλες. “Είναι όμως ώρα να βάλω στην άκρη τους δισταγμούς και να γίνω πραγματικά ελεύθερη… Όταν ήμουν μικρή, είχα γεννηθεί σε λάθος κορμί, κι αυτό σημαίνει ότι είμαι transgender”.

“Είμαι η NikkieTutorials, είμαι η Nikkie. Είμαι εγώ. Δεν χρειαζόμαστε ταμπέλες. Αν όμως πρέπει να βάλουμε μια ταμπέλα σε αυτό που είμαι, τότε ναι, είμαι διεμφυλική. Σε τελική ανάλυση όμως είμαι ο εαυτός μου”, είχε δηλώσει η δημοφιλής youtuber.

Η συμμετοχή της στη Eurovision

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 ανακοινώθηκε ότι η De Jager θα είναι η διαδικτυακή παρουσιάστρια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ίδια παρουσιάζει εδώ και μήνες μια σειρά από βίντεο από τα παρασκήνια στο YouTube με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ενώ θα εμφανιστεί και στα τρία live shows σε ρόλο-έκπληξη.

Η De Jager πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες μια διαδικτυακή συνέντευξη και με την εκπρόσωπο της Ελλάδας, Στεφανία Λυμπερακάκη, με την οποία μίλησε για τη Eurovision, με αφορμή τον προηγούμενο διαγωνισμό που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Τέλος, το 2018, όπου η Ελένη Φουρέιρα συμμετείχε στην Eurovision και είχε κατακτήσει τη 2η θέση με την Κύπρο, η Nikki de Jager την είχε χαρακτηρίσει ως το “girl crush της Eurovision”, ενώ είχε κάνει μαζί της και ένα Instagram live.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα