Πόσα χρήματα έχουν πάρει από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς αυτοί που της στέρησαν την ελευθερία της

Πόσα χρήματα έχουν πάρει από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς αυτοί που της στέρησαν την ελευθερία της
Η Mπρίτνεϊ Σπίαρς απασφάλισε, μετά την έγκριση δικαστηρίου να διαλέξει η ίδια το δικηγόρο της και την απόφαση της να κινηθεί εναντίον του πατέρα της. @2021 AP Photo/Chris Pizzello

Η Μπρίντεϊ Σπίαρς απασφάλισε, μετά το ελεύθερο που της έδωσε δικαστής να επιλέξει η ίδια το δικηγόρο της -και όχι οι κηδεμόνες της- και την απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα της, Τζέιμι. Το New Yorker αποκάλυψε πόσα λεφτά έχουν πάρει -σε μισθούς- από εκείνη οι δικοί της άνθρωποι.

Άπαξ και αποφάσισε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς να περάσει στην αντεπίθεση και να διεκδικήσει όσα σφετερίζεται ο πατέρας της, Τζέιμι τα 13 τελευταία χρόνια  -όσα δικαστήριο τον έχει ορίσει κηδεμόνα της ‘πριγκίπισσας της ποπ’-, ήταν έτοιμη για το all in.

Πριν τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Τζέιμι Σπιρς, είχε αποκαλύψει πως για 13 χρόνια έλεγε ψέματα πως είναι μια χαρά, με ό,τι της συνέβαινε. Δηλαδή, το γεγονός ότι δεν είχε τον παραμικρό λόγο σε όσα αφορούσαν τη ζωή της ή την καριέρα της.

Με διαδοχικά posts στο Instagram θέλησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα. Τα όσα έγραψε δεν βρίθουν διαύγειας. Περισσότερο είναι ένα ξέσπασμα όσων μάζευε μέσα της επί 13 χρόνια και δεν είχε το δικαίωμα να εκφράσει, βάσει των κανονισμών της κηδεμονίας. Στο πρώτο post έγραψε πως “δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δημοσιεύουν πράγματα που αφορούν την κατάσταση σας, τα άτομα που είναι πιο κοντινά σας, αλλά δεν ήταν ποτέ δίπλα σας. Πώς τολμούν οι άνθρωποι που αγαπάτε να λένε οτιδήποτε; Μου έτειναν ποτέ το χέρι τους για να με βοηθήσουν να σηκωθώ; Πώς τολμάτε να λέτε τώρα δημόσια πως νοιάζεστε; Μου δώσατε το χέρι σας να πιαστώ όταν πνιγόμουν;”. Δεν ανέφερε ονόματα. Αυτό το έκανε στο επόμενο post.

Για όσους κριτικάρουν τα χορευτικά βίντεο που ποστάρω, κοιτάξτε δεν πρόκειται να κάνω κάποια εμφάνιση σε σκηνή στο εγγύς μέλλον, με τον πατέρα μου να ελέγχει τι φορώ, τι λέω, τι κάνω ή τι σκέφτομαι. Αυτά τα έκανα για 13 χρόνια. Τώρα προτιμώ να μοιράζομαι βίντεο από το σαλόνι μου, αντί από σκηνές στο Βέγκας, όπου οι άνθρωποι ήταν τόσο ‘χαμένοι’ που δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν χειραψία μαζί μου και κατέληγα στο να μαστουρώνω από την μαριχουάνα που κάπνιζαν όλοι γύρω μου, όλη την ώρα. Κάτι που δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα, αλλά δεν θα ήταν ωραίο να μπορώ να πάω σε ένα γ… σπα.

Και όχι, δεν θα βάλω μέικ απ και θα ανέβω σε σκηνή για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ενώ την ίδια ώρα δεν μπορώ να κάνω remixes των τραγουδιών μου, εδώ και χρόνια, που παρακαλούσα να παρουσιάσω νέες μουσικές στα σόου μου, για τους φαν μου. Οπότε, παραιτούμαι.

Δεν μου αρέσει που η αδελφή μου εμφανίστηκε σε σόου απονομής βραβείων και ερμήνευσε remixes ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ τραγουδιών. Το δήθεν σύστημα υποστήριξης που είχα με έχει πληγώσει βαθιά. Η κηδεμονία σκότωσε τα όνειρα μου. Οπότε το μόνο που έχω είναι η ελπίδα. Και η ελπίδα είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο που μπορείς να σκοτώσεις πολύ δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν κι αυτό.

Δεν μου άρεσε ο τρόπος που τα ντοκιμαντέρ έφεραν ξανά στο προσκήνιο εξευτελιστικές στιγμές που έζησα στο παρελθόν. Είναι κάτι που έχω αφήσει πίσω μου εδώ και πολλά χρόνια. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που λένε πως είναι περίεργος ο τρόπος που ακόμα ελπίζω σε παραμύθια, μπορείτε να πάτε να γ…. Όπως είπα, η ελπίδα είναι το μόνο που έχω τώρα. Είστε τυχεροί που μπορώ να ποστάρω το οτιδήποτε. Αν δεν σας αρέσει, κάντε unfollow. Οι άνθρωποι προσπαθούν να σκοτώσουν την ελπίδα, γιατί είναι ένα από τα πιο ευάλωτα και ευαίσθητα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω. Τώρα θα πάω να διαβάσω ένα γ… παραμύθι. ΥΓ: αν δεν θέλετε να δείτε τον πολύτιμο χορό μου στο σαλόνι μου ή δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ σας, πηγαίνετε να διαβάσετε ένα γ… βιβλίο”.

Λίγες ώρες αργότερα, πόσταρε έναν χορό -από αυτούς που επικρίθηκαν από followers της, με την επισήμανση “αν δεν σας αρέσει, μη το δείτε“.

Ποιοι είναι στο payroll της Μπρίτνεϊ

Το New Yorker έκρινε πως είχε ένα ενδιαφέρον να αποκαλύψει ποιους πληρώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, στα 13 χρόνια που τελεί υπό κηδεμονία -κατόπιν σχετικής απόφασης δικαστηρίου.

Κατ’ αρχάς, ο πατέρας της έχει πάρει σε μισθούς τουλάχιστον 5.000.000 δολάρια από το Φλεβάρη του 2008 μέχρι σήμερα, ως κηδεμόνας. Το Forbes έγραψε πως ο μηνιαίος μισθός του είναι στα 16.000 δολάρια. H Mπρίντεϊ πληρώνει αμοιβές δικηγόρων της ιδίας, αλλά και των κηδεμόνων της, δηλαδή των δικηγόρων του πατέρα της και όσων έχει συμβουλευτεί κατά καιρούς, όπως και τα γραφεία που χρησιμοποιεί ο μπαμπάς της (το ενοίκιο είναι 2.000 το μήνα). Όλα μαζί αυτά τα ποσά εκτιμώνται στα εκατομμύρια δολαρίων.

Ο Τζέιμι Σπίαρς έπαιρνε το 1.5% των εσόδων από την πώληση εισιτηρίων των προϊόντων που αφορούσαν την κόρη του και διατέθηκαν από το 2013 έως το 2017 στο Λας Βέγκας, όπου εμφανιζόταν. Επίσης, πήρε το 2.95% από την περιοδεία που είχε κάνει η ‘πριγκίπισσα της ποπ’ το 2011. Μαζί αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν τουλάχιστον 2.6 εκατομμύρια δολάρια.

Πέραν του πατέρα της, όλα αυτά τα χρόνια μισθό από την Μπρίτνεϊ παίρνουν η μητέρα της, Λιν και ο αδελφός της, Μπράιαν. Η μόνη που δεν είναι στο payroll είναι η αδελφή της, Τζέιμι Λιν.

Η Jodi Montgomery που ορίστηκε ως κηδεμόνας, όταν ο Τζέιμι είχε πρόβλημα υγείας και πια είναι ‘care manager’ της Σπίαρς, από την 1η Νοεμβρίου του 2019 έως τις 28/2 του 2021 χρέωσε την τραγουδίστρια με 221.090 δολάρια. Πλήρωσε και περισσότερα από 66.000 δολάρια σε δικαστικά έξοδα. Όσο για το δικηγόρο που είχε η Μπρίτνεϊ μέχρι πρότινος, ο οποίος είχε προσληφθεί από τον πατέρα της (δεν είχε δικαίωμα καν, να διαλέξει τον εκπρόσωπο της) και δεν την είχε ενημερώσει ποτέ πως μπορεί να διεκδικήσει νομικά την ελευθερία της, κατά το Yahoo! έπαιρνε μισθό μικρότερο του επταψήφιου αριθμού, κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα