COP26

Οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού είναι αισιόδοξοι για το μέλλον του πλανήτη

Οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού είναι αισιόδοξοι για το μέλλον του πλανήτη

Οι Κριστιάνα Φιγκέρες και Τομ Ρίβετ-Κάρνακ, συγγραφείς του βιβλίου «Το μέλλον που επιλέγουμε», τονίζουν στο Magazine ότι ο αγώνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν έχει ακόμη χαθεί. Οι άνθρωποι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πολίτες φεύγουν από το Αφγανιστάν

Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά των διεθνών "μεταλλάξεων" - Το Αφγανιστάν ως νέο Βιετνάμ και το τέλος της Μέρκελ

Το 2021 σημαδεύτηκε από ηχηρές αποχωρήσεις όπως της Μέρκελ, "πρεμιέρες" όπως του Μπάιντεν και του Σολτς, αποσταθεροποιήσεις όπως η κρίση στο Αφγανιστάν, εξελίξεις στα εμβόλια και τα φάρμακα, αλλά και περιβαλλοντικές ανασφάλειες για την επόμενη μέρα του πλανήτη.

Ακτιβιστές στη Γλασκώβη

COP26: Μετά τη Γλασκώβη

Ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης αναλύει τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Κρίση. Τι πρέπει να ακολουθήσει.

Διαδήλωση ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή

COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το κλίμα

Συμφωνία για την επιτάχυνση της μάχης κατά της υπερθέρμανσης, χωρίς να διασφαλίζεται ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε η ικανοποίηση των αιτημάτων των φτωχών χωρών για βοήθεια, επιτεύχθηκε στην Γλασκώβη.

Ένας άντρας κουβαλά ένα καλάθι γεμάτο άνθρακα που εξόρυξε από ορυχείο στην Νταμπά

Μια πόλη από άνθρακα στα βάθη της Ινδίας

Η ζωή περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ινδία σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον άνθρακα. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της καύσης του στην κλιματική αλλαγή και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους κατοίκους της Νταμπάντ.

COP26: Λίγο πριν το τέλος, η φιλοδοξία λείπει

COP26: Λίγο πριν το τέλος, η φιλοδοξία λείπει

Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της πιο σημαντικής Διάσκεψης για το Κλίμα μετά το 2015, μίας Διάσκεψης που πέρυσι αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας ενόσω η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο έντονη, μη γνωρίζοντας σύνορα.

Ο Κινέζος απεσταλμένος για το κλίμα Σίε Ζενχουά

COP26: Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ - Κίνα για την ενίσχυση της δράσης για το κλίμα

Από κοινού θα ενισχύσουν τη δράση για το κλίμα, ανακοίνωσαν οι απεσταλμένοι των Κίνα και ΗΠΑ στην COP26. Οι δύο χώρες αποτελούν τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο. "Η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος", δήλωσαν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στη Σύνοδο για το κλίμα COP26

COP26 - Ομπάμα: Σύμμαχος στον αγώνα για το κλίμα η "πίεση των ψηφοφόρων"

Η πίεση των ψηφοφόρων είναι αυτή που μπορεί να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να προβούν σε πιο φιλόφοξες δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

COP26: Υπουργός φόρεσε κοστούμι, μπήκε στη θάλασσα και έστειλε μήνυμα στη Γλασκώβη

COP26: Υπουργός φόρεσε κοστούμι, μπήκε στη θάλασσα και έστειλε μήνυμα στη Γλασκώβη

Ο υπουργός Εξωτερικών του Τουβαλού, του νησιωτικού κράτους του Ειρηνικού, επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να αφυπνήσει τους συμμετέχοντες στην COP 26 σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Η Μαρία Σπυράκη στην COP26

COP26 - Μαρία Σπυράκη: "Η μείωση των εκπομπών μεθανίου ο ταχύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής"

Έκθεση για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου παρουσίασε από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ.

Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

Συναγερμός στο Πεκίνο για τα επίπεδα της ρύπανσης - Κλείνουν παιδικές χαρές

Ενώ η διάσκεψη για το κλίμα COP26 συνεχίζεται στη Γλασκώβη, το νέφος από την ρύπανση στο Πεκίνο μειώνει την ορατότητα και οδηγεί στο κλείσιμο των παιδικών χαρών. Αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο τόνους την ημέρα την παραγωγή άνθρακα η Κίνα.

The Rainbow Warrior heads to COP26 with a banner 'Stop Failing Us'

Σε αυτήν την COP, μην μας απογοητεύσετε

Η COP26 συνεχίζεται στην Γλασκώβη, κι ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, ταυτόχρονα πρωταγωνιστούν και κάποιες περιπτώσεις όπου τα φαινόμενα μάλλον απατούν.

Συμμετέχοντες στην COP26.

COP26: Για "υποκρισία και φιγούρα" κατηγορεί τους ηγέτες ο πρόεδρος του Μεξικού

Έντονα επικριτικός ο Μεξικανός πρόεδρος προς τους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη σύνοδο για το κλίμα. "Αν θες να προστατεύσεις το περιβάλλον, πρέπει δρας, όχι να βγάζεις λόγους".

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε από την CPO26 με το ιδιωτικό του τζετ

Η υποκρισία πίσω από τα 400 ιδιωτικά τζετ που έφτασαν στην διάσκεψη για το κλίμα

Παγκόσμιοι ηγέτες και επιχειρηματίες προσγειώθηκαν με ιδιωτικά αεροσκάφη στη Γλασκώβη με αφορμή την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα. Η δημόσια κατακραυγή και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον.

Χρήστος Σταϊκούρας

COP26 - Σταϊκούρας: Έρχεται λίστα έργων για χρηματοδότηση μέσω πράσινων ομολόγων

Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι, στο πλαίσιο της φιλόδοξης εθνικής στρατηγικής της Ελλάδας για το κλίμα, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης «πράσινου» ομολόγου.

σερ Ντέιβιντ Φρέντερικ Ατένμπορο

COP26: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα

Αυτές τις ημέρες στη Γλασκόβη έχουν μαζευτεί -σχεδόν- όλοι οι παγκόσμιοι ηγέτες, σε μία απ' τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουμε ως ανθρωπότητα να βάλουμε φρένο στην κλιματική αλλαγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη

Μητσοτάκης στο Politico: Το πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σε άρθρο του στο περιοδικό Politico, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά η κλιματική αλλαγή εν εξελίξει, αλλά μια άνευ προηγουμένου απειλή για τον τρόπο ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Απίστευτο: Η σύνοδος της COP26 δεν ήταν προσβάσιμη για την υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο

Απίστευτο: Η σύνοδος της COP26 δεν ήταν προσβάσιμη για την υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο

Αδιανόητο και όμως συνέβη. Η Καρίν Ελχαράρ δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της COP 26 γιατί οι διοργανωτές δεν είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση σε ανθρώπους με αναπηρικό αμαξίδιο.