Χαρίτσης: "Ο Μητσοτάκης να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, αλλιώς υπάρχει σχέδιο ανωμαλίας"

Αλέξης Χαρίτσης
Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις συνεχείς δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που αφήνουν υπονοούμενα για νοθεία στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Την αντίδραση του υπουργού εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση προκάλεσαν την Παρασκευή οι δηλώσεις του Κώστα Τζαβάρα  στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 στους 88,6 ο οποίος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λευτέρη Αυγενάκη, άφησε υπονοούμενα για πιθανή νοθεία στις προσεχείς εκλογές.

Με τη δική του δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση: "Με χθεσινή μου δήλωση, κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αποδοκιμάζοντας χωρίς περιστροφές τους φαιδρούς ισχυρισμούς του Γραμματέα του κόμματός του περί δήθεν «σχεδιασμών αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος».

Αντ’ αυτού, οι απαράδεκτες δηλώσεις Αυγενάκη, όχι μόνο δεν έχουν ανασκευαστεί μέχρι τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τροφοδοτήθηκαν και από τη σημερινή, ακροδεξιάς κοπής, συνωμοσιολογία του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Τζαβάρα, που εμπλέκει πλέον ρητά ακόμα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.

Εάν και σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταθεί στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και δεν αποδοκιμάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους άθλιους αυτούς ισχυρισμούς, θα είναι πια φανερό ότι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας. Αντίστοιχοι σχεδιασμοί αντιμετωπίζονται με τη θεσμική εγρήγορση κάθε δημοκράτη, αλλά, αν χρειαστεί, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Καλώ πλέον όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση και να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ομαλότητα του πολιτικού κλίματος και το κύρος της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας". 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζαβάρας: Υπάρχουν φήμες σχετικά με τις ελληνοποιήσεις

Υπόνοιες Αυγενάκη για νοθεία στις εκλογές - Άγχος της ΝΔ μπροστά στις κάλπες λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network