Διακομματική Επιτροπή: Στο τραπέζι η αναβολή του debate – Συνεδριάζει η διακομματική

Διακομματική Επιτροπή: Στο τραπέζι η αναβολή του debate – Συνεδριάζει η διακομματική
Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Συνεδριάζει από τις 11:00 η Διακομματική Επιτροπή, σχετικά με το εάν θα διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών, μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου και η κήρυξη εθνικού πένθους θέτουν εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης, 15 Ιουνίου.

Η κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους και το τι θα επακολουθήσει ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναμένεται να αλλάξει την ατζέντα στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Ζητούμενο πλέον για τα μέλη της είναι να αποφασίσουν εάν αν θα διεξαχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί το σημερινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά.

Σημειώνεται ότι σε ένδειξη πένθους για την ανθρωπιστική τραγωδία, τα πολιτικά κόμματα ανακοίνωσαν ήδη από την Τετάρτη ότι αναστέλλουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τις ομιλίες τους.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι δεν έχουν ζητήσει την αναβολή της τηλεμαχίας, αλλά παρέπεμπαν στις αποφάσεις της διακομματικής. Άλλες πηγές επισήμαιναν πάντως πως με δεδομένο ότι την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη τύπου, αλλά και ότι την τελευταία προεκλογική εβδομάδα το πρόγραμμα των εμφανίσεων και υποχρεώσεων είναι πυκνό, δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα να αναβληθεί για άλλη ημέρα, δείχνοντας έτσι προς ακύρωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα