Μητσοτάκης: Δεν μας ενδιαφέρει η παρακαταθήκη του Ανδρέα και το ’81

Μητσοτάκης: Δεν μας ενδιαφέρει η παρακαταθήκη του Ανδρέα και το ’81
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άρτα INTIME NEWS

Από την Άρτα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στην κόντρα μεταξύ των "συνιδιοκτητών της κεντροαριστερής πολιτείας", ενώ χαρακτήρισε διχαστική την επιλογή Τσίπρα να μιλήσει μπροστά στο άγαλμα του Βελουχιώτη

“Η λύση είναι μία, αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία”, υποστήριξε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την στην Άρτα επιμένοντας στο αφήγημα της κυβερνητικής σταθερότητας εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις συζητήσεις στην αντιπολίτευση “μεταξύ των συνιδιοκτητών της κεντροαριστερής πολυκατοικίας” για το σε ποιον “ανήκει” πολιτικά ο Ανδρέας Παπανδρέου. “Σίγουρα δεν ανήκει στη ΝΔ και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει να οικειοποιηθούμε την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε να γυρίσουμε στο 1981” .

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: “Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα του 2023 και θα αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να μιλάει μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Εμείς δε θα γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω σε ψεύτικους διχασμούς”.

Με στόχο να συσπειρώσει τη γαλάζια βάση, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι στα προεκλογικά του σποτ δείχνει μία υποτιθέμενη μαυρίλα, που όμως δεν υπάρχει, ενώ υπενθύμισε “την Ελλάδα του 2015 με τις κλειστές τράπεζες, την καθηλωση, τις περικοπές στις συντάξεις” και υποστήριξε ότι: “Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019 και σίγουρα δε θυμίζει την Ελλάδα του 2015”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι “η παράταξη αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η παράταξη που έκανε πάντα τις μεγάλες επιλογές και τοποθετήθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”. Ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό, τα αμυντικά και την εξωτερική πολιτική στοχεύοντας στο δεξιό ακροατήριο.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα στην “πατριωτική δεξιά”, επισημαίνοντας ότι: “Σχεδόν ταυτόχρονα με τις δικές μας εκλογές, έχουμε κάλπες και στην Τουρκία. Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και στην άλλη όχθη του Αιγαίου“. Υποστήριξε άλλωστε ότι λόγω της ύπαρξης ενός απρόβλεπτου γείτονα, “η χώρα δεν έχει ανάγκη από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις”.

Ο κ. Μητσοτάκης δραματοποίησε δε το δίλημμα της 21ης Μαϊου, υποστηρίζοντας ότι: “Λάθος σε αυτές τις εκλογές σημαίνει θανάσιμο κίνδυνο. Ένα λάθος δε διορθώνεται αργότερα. Κοψοχέρηδες δυστυχώς δεν υπάρχουν πια. Όλοι πληρώνουμε τις συνέπειες. Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγεί σε εθνική αδυναμία”.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έθεσε ως στόχο στις εκλογές της 21ης Μαϊου η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα στην περιφέρεια της Άρτας, σημειώνοντας ότι το 2019 είχε έρθει δεύτερη για μερικές εκατοντάδες μόνο ψήφους.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο Αθαμάνιο, το χωριό του Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “να ετοιμαστεί για μία ακόμη ήττα και μάλιστα εντός έδρας”. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε: “Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Ελάτε εδώ στην Άρτα, γενέτειρα του κ. Τσίπρα να κάνετε την καλύτερη δημοσκόπηση, να συγκρίνουμε πόσο κόσμο είχαμε εμείς και πόσο ο κ. Τσίπρας”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Το σχέδιο μας για την επόμενη τετραετία εμείς δεν το κρύβουμε. Το δείχνουμε, το διαφημίζουμε. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό. Είναι κοστολογημένο. Είναι μελετημένο. Είναι μέτρα 9 δισ ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Είναι όλα ενταγμένα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα”. Κατηγόρησε αντίθετα το ΣΥΡΙΖΑ ότι “ανακάλυψε πάλι λεφτόδεντρο” και ότι δίνει ψεύτικες υποσχέσεις που ξεπερνούν τα 80 δισ ευρώ.

“Δεν μας λέει όμως αν αυτές θα είναι τυπωμένα χαρτιά χωρίς αξία, Δήμητρες όπως σχεδιάζει ξανά ο υποψήφιιος συνεργάτης του κ.Βαρουφάκης”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα ότι η αυτή η συζήτηση του θυμίζει τα κουπόνια στη Μονόπολη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα