Μητσοτάκης: Η νέα κυβέρνηση θα αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των πολιτικών μας ιδεών 

Μητσοτάκης: Η νέα κυβέρνηση θα αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των πολιτικών μας ιδεών 
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι οι “μεγάλες μεταρρυθμίσεις” θα προχωρήσουν ταχύτατα βάζοντας στην άκρη τα περί συναίνεσης και επικαλούμενος ότι στις εκλογές έλαβε ευρεία εντολή 

Την πρόθεση του να προχωρήσει ταχύτατα τις “μεγάλες μεταρρυθμίσεις” με βάση την ευρεία εντολή στις δεύτερες εκλογές, εξέφρασε ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη δήλωση του μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Διαμήνυσε μάλιστα ότι θα επιδιώκει μεν ευρύτερες συναινέσεις, αλλά πρόσθεσε ότι “ο λαός μας έδωσε ευρεία πλειοψηφία”, εκτιμώντας ότι αυτή ήταν εντολή για συγκεκριμένες πολιτικές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μάλιστα ότι: “Η νέα κυβέρνηση θα αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των πολιτικών μας ιδεών”, ενώ αναφέρθηκε εμμέσως στην βύθιση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι έκλεισε ένας “τραυματικός κύκλος ψέματος και τοξικότητας”.

Επιχείρησε δε να διασκεδάσει τις ανησυχίες πως το μονοκομματικό σχεδόν πολιτικό σκηνικό θα οδηγήσει σε φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ειδικότερα ότι “για δεύτερη φορά οι πολίτες δεν έδωσαν μόνο μήνυμα συνέχειας, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα”.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι ψηφοφόροι “με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά ένα τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που δίχασε την κοινωνία, εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου”.

Δήλωσε όμως ότι αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη, σημειώνοντας: “Και εγώ προσωπικά νιώθω βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε: “Ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά. Είμαστε απέναντι στα προβλήματα και δίπλα σε όλους τους πολίτες”.

Διαμήνυσε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι: “Θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: “Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, για μία δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα”.

Έκανε λόγο για ανάπτυξη που θα φέρει καλύτερους μισθούς, για μία καλύτερη ημόσια υγεία, πιο αποτελεσματικό ψηφιακό κράτος και για ισχυρή πατρίδα. “Έχουμε το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε αυτά πράξη”, υποστήριξε.

“Από αύριο η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις, όμως ο λαός μας έδωσε ευρεία πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν ταχύτατα. Αυτό υποδεικνύει η εντολή του λαού”.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως θέλησε να απευθυνθεί και σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ ή απείχαν, για να υποσχεθεί ότι θα είναι “πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων”, καθώς όπως τόνισε, “οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους”.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε με μία προσωπική αναφορά. “Όταν πριν από 20 χρόνια, έκανα τα πρώτα βήματα μου στην πολιτική ποτέ δε φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν να έχω αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη, εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός με ισχυρή εντολή”, είπε και πρόσθεσε:

Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω ως εδώ. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συνεργάτες μου. Αλλά το πιο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Με κράτησαν πάντα προσγειωμένο, ώστε να ακολουθώ τους στίχους: Να ονειρεύεσαι μπορείς χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων, με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου”.

Και ο κ.Μητσοτάκης κατέληξε: “Από αύριο πρωί σηκώνουμε ξανά μανίκια, για να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα με περισσότερη ευημερία και δικαιοσύνη για όλους. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμη καλύτερη ημέρα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα