Επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο Μίκης Θεοδωράκης: “Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο”

Επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο Μίκης Θεοδωράκης: “Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο”
Η Ακαδημία των Αθηνών υποδέχτηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, τον Μίκη Θεοδωράκη ως νέο επίτιμο μέλος κατά τη δημόσια συνεδρία της. Αναφορά στην προσωπικότητα και στο έργο του νέου μέλους έγινε από τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Βασ. Πετράκο, ενώ την προσφώνηση έκανε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Σπύρος Ευαγγελάτος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Νέα επιστολή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη μετά τα λεγόμενα του Θ. Δρίτσα ότι υποστηρίζει το συνδυασμό του. Είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο μερικές μέρες νωρίτερα

Ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του τονίζει ξανά πως δε στηρίζει καμία πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές.

Το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος για τον δήμο Πειραιά Θ. Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο γνωστός και αγαπημένος συνθέτης στηρίζει το συνδυασμό του.

Η επιστολή του συνθέτη έχει ως εξής:

“ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκα να στείλω στον τύπο για να διαψεύσω ότι δήθεν στηρίζω κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και ήδη πληροφορούμαι ότι χθες ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζω “μαζί με άλλους καλλιτέχνες” υποψήφιο Δήμαρχο.

Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου.

Αθήνα, 14.5.2014

Μίκης Θεοδωράκης”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα