Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού “τρομάζει” τον Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού “τρομάζει” τον Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikononou / SOOC

Το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ να τα βρουν με αφορμή τις υποκλοπές προκαλεί αγωνία και ενόχληση στο Μαξίμου.

Το νέο σενάριο, που άφησε ανοιχτό ο Αλέξης Τσίπρας για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και με στόχο “κάθαρση” για τις υποκλοπές, προκάλεσε έντονη ενόχληση και ανησυχία στο Μαξίμου.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων, διότι αυτό το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή θα ήταν κάτι τελείως πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών”, σχολίασε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη του χθες το βράδυ στον Ant1.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παρέμβαση στη δικαιοσύνη, επικαλούμενος ότι το “σκάνδαλο” (όπως εκ νέου το αποκάλεσε) των υποκλοπών είναι στη δικαιοσύνη. Ανέφερε επίσης ότι: “Κοινοβουλευτικά, όποιος θέλει μπορεί και στην επόμενη Βουλή να συστήσει ακόμα μία εξεταστική επιτροπή, έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό να το κάνει.”

Ο κ. Τσίπρας βεβαίως κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου χθες προανήγγειλε ότι θα καλέσει το Νίκο Ανδρουλάκη σε συζήτηση για συνεργασία με στόχο να συστηθεί όχι εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε επίσης στον κ.Ανδρουλάκη ότι οι δεύτερες εκλογές θα έχουν ένα χαρακτήρα δημοψηφισματικό που δεν θα ωφελήσει τα μικρότερα κόμματα, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις αποφάσεις του και με βάση το κριτήριο της πολιτικής επιβίωσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πάντως ότι στόχος του δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά κυβέρνηση μακράς πνοής. Το γεγονός όμως ότι δεν απέρριψε κανένα σενάριο, προβλημάτισε το Μαξίμου, παρότι ο κ. Ανδρουλάκης αντέδρασε αρνητικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα ασχολείται μόνο με τις υποκλοπές και “δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις, να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία”. Εκανε δε λόγο για “κυβέρνηση παράλυσης” και “ορισμό της ακυβερνησίας”. Ενώ άδραξε την ευκαιρία για να απευθυνθεί εκ νέου στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με την απειλή ότι “θα ψηφίσουν Ανδρουλάκη και θα τους βγει Τσίπρας”.

Το Μαξίμου κατηγορεί επιπλέον το ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει διαρκώς θέσεις βλέποντας ότι θα χάσει τις εκλογές και για αυτό μίλησε πρώτα για “κυβέρνηση ηττημένων”, μετά για κυβέρνηση ανοχής και τώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι όχι μόνο συσπειρώνουν τη δεξιά βάση, αλλά βάζουν σε δίλημμα και ένα κεντρογενές αλλά συντηρητικό ακροατήριο.

Η πιθανότητα βέβαια να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα συγκροτήσει προανακριτική για τις υποκλοπές και δε θα επιτρέψει σε αυτή την επίκληση του απόρρητου, προκαλεί βέβαια ανησυχία στο Μαξίμου. Όλα όμως θα κριθούν από την ψήφο των πολιτών σε πέντε μόλις ημέρες.

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε που ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα