Η μαντινάδα για όσους δεν ψήφισαν Μητσοτάκη και ίσως το μετανιώνουν

Η μαντινάδα για όσους δεν ψήφισαν Μητσοτάκη και ίσως το μετανιώνουν
Eurokinissi

Υποδοχή με μαντινάδες στον πρόεδρο της ΝΔ στο Ρέθυμνο, από όπου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι σχεδιάζει αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

“Η Κρήτη είναι γαλάζια και θα παραμείνει γαλάζια”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Πέραμα Ρεθύμνης, στέλνοντας νέο μήνυμα κατά του εφησυχασμού στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου και συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ με στόχο να κρατήσει πράσινους ψηφοφόρους στο γαλάζιο μαντρί ή και να πάρει ακόμη περισσότερους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε μάλιστα τη μαντινάδα που του είπε νωρίτερα ένας φίλος: “Σήμερα όλοι οι ψηφοφόροι σου εδώ σε καμαρώνουν και αυτοί που δε σε ψήφισαν ίσως το μετανιώνουν” και σχολίασε αστειευόμενο: “Κρατώ το «ίσως».”

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, επισημαίνοντας ότι ήδη τα πρώτα εργοτάξια έχουν ξεκινήσει στο κομμάτι του Λασιθίου και μέσα στον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της δημοπράτησης για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.

Αναφέρθηκε επίσης στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, στην έμφαση στην ποιοτική κτηνοτροφία (υπενθυμίζοντας τις παραδοσιακές σχέσεις που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την περιοχή), στην ΚΑΠ, το ΕΣΠΑ, ειδικά το ΠΕΠ της Κρήτης -πολύ αυξημένους πόρους και τους πρόσθετους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

“Από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα ξαναφτιάξουμε 156 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι τον συνοδεύει στην περιοδεία η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, που κατάγεται από την Κρήτη.

“Δεν θέλω σε καμία περίπτωση αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να αναλωθούμε πάλι σε μια τοξική συζήτηση αντιπαράθεσης με πολιτικούς μας αντιπάλους, τους οποίους ήδη ο ελληνικός λαός τους καταδίκασε”, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό. Για πρώτη φορά κόμμα σε εξουσία αύξησε τα ποσοστά του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων”, σχολίασε και υποστήριξε: “Άρα η εικόνα αυτή, μιας μαύρης Ελλάδος, όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό- πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν είπαμε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε παράδεισο, αλλά σίγουρα η Ελλάδα σήμερα είναι μία πολύ καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019.”

Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στη συνέχεια ότι: “Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση.”

Δήλωσε πάντως βέβαιος ότι “όχι απλά θα πιάσουμε το ποσοστό μας, αλλά θα το ξεπεράσουμε” και μάλιστα έβαλε στοίχημα ότι το ποσοστό της ΝΔ στο Ρέθυμνο να γράφει «4» μπροστά.

“Το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό”, υποστήριξε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για “φορομπηχτικό” σχεδιασμό.

“Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξερουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό.”

Eurokinissi

Σχολίασε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση.

“Ένα πράγμα να ξέρετε: ότι με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό τα καλύτερα είναι μπροστά μας για την Κρήτη μας. Αυτό να το ξέρετε. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και την επόμενη τετραετία”, δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε:

“Να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, «κερδίσαμε 4 – 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς». Εδώ ξεκινάμε από την αρχή.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα