Μητσοτάκης: Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε και ποιος θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε και ποιος θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός επιχείρησε συσπείρωση της ΝΔ στις εκλογές με "χαρτί" τα ελληνοτουρκικά, ενώ απευθύνθηκε ειδικά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ παραφράζοντας το στίχο "για αλλού κινήσανε κι αλλού ο αρχηγός τους πάει"

Στο μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο, όπου πραγματοποιεί ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι εκλογές δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, καθώς σε δύο ημέρες ανοίγουν και οι κάλπες στην Τουρκία. “Το αποτέλεσμα λοιπόν της δικής μας κάλπης, θα είναι και ένα μήνυμα προς την άλλη όχθη. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά, ώστε να δηλώνει εμφατικά και τη δική μας θέληση, ότι οι Έλληνες θέλουν στιβαρό και έμπειρο χέρι στο τιμόνι της πατρίδας”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν θα ψηφίσετε σε αυτές τις εκλογές μόνο για την οικονομία, για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό. Θα ψηφίσετε και για το ποιος θα διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ποιος θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία“, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε ότι “μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της προσέγγισης” με την Άγκυρα, αλλά ξεκαθάρισε επίσης “δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο, ακολουθούμε πάντα το δρόμο του διεθνούς δικαίου”. Επανέλαβε άλλωστε ότι “δεν πρόκειται να είμαστε αφελεις, θα ζυγίσουμε τις πράξεις της Τουρκίας και όχι τα λόγια”.

“Εσείς το ξέρετε καλύτερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα μετατράπηκε από ξέφραγο αμπέλι, σε πατρίδα με σύνορα”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους κατοίκους της Ρόδου και των νησιών του Αιγαίου. Ανέφερε ότι οι παράνομες ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ότι η Μόρια ανήκει στο παρελθόν και ότι φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί.

Απέναντι σε μία επιθετική Τουρκία είχα χρέος να ενισχύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας“, τόνισε επισης ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν και με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “η Ελλάδα του 2023 είναι διαφορετική από την Ελλάδα του 2019” αν και παραδέχθηκε ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα.

Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι υπεγράφη κλαδική σύμβαση εργασίας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου και σημείωσε ότι ανάπτυξη σημαίνει αύξηση μισθών. Εκτίμησε μάλιστα ότι το 2023 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό. Εκτενή αναφορά έκανε επίσης στη δημόσια υγεία, αναφέροντας ότι θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία των νησιών μέσω τηλεϊατρικής και αυξημένων κινήτρων.

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο και υπενθύμισε ότι στο debate κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να καταθέσουν όλοι τα οικονομικά τους προγράμματα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για να τα κοστολογήσει. “Τότε θα δουμε ποιος μιλά με αριθμούς και ποιος τάζει φύκια και μεταξωτές κορδέλες” υποστήριξε και σχολίασε ότι “από το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχουν απαντήσει γιατί γνωρίζουν ότι μία τέτοια κοστολόγηση θα αποκαλύψει τα τερατώδη ψέματα τους”.

Κατηγόρησε εξάλλου την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ανακάλυψε πάλι το γνωστό λεφτόδεντρο και σχολίασε ότι εξαγγέλλει πως με ΠΝΠ πριν καν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή δηλώνει ότι θα καταργήσει το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, προσθέτοντας: ‘”Όταν ρωτάμε πόσο κοστίζει αυτό, καμία απάντηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι τα τοπικά νομίσματα στα οποια αναφέρεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημαίνουν “άλλα χρήματα στη Ρόδο και τα νησιά και άλλα στην Αθήνα”, σχολιάζοντας πως αυτά θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνα. “Και είναι επικίνδυνα γιατί τα φαντάσματα του ολέθρου μπορούν να γυρίσουν πίσω μέσω της απλής αναλογικής“, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε όμως και νέα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι έχει μετατραπεί σε “αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρασέρνοντας την παράταξη του απέναντι στη ΝΔ”.

Δήλωσε μάλιστα: “Ειδικά για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, να ξανασκεφτούν λίγο την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, γιατί – θα παραφράσω το στίχο – για αλλού κίνησαν να παν κι αλλού ο αρχηγός τους πάει“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα