Μητσοτάκης: Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ

Μητσοτάκης: Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ

“Η νίκη ξεκινά από τα Δυτικά” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Περιστέρι. Αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στο σχέδιο του για μείωση των φόρων. Έστειλε νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, αλλά και στους νέους, τους οποίους κάλεσε να απορρίψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ

Χωρίς γραβάτα και υπό τα συνθήματα νέων της ΟΝΝΕΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές από το Περιστέρι και τόνισε ότι η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία- ένα μήνυμα που αφορούσε πρωτίστως τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού, αλλά και τους νέους ψηφοφόρους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η ψήφος των πολιτών δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα και κάλεσε τους συνταξιούχους να στείλουν το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Περιέγραψε το σχέδιο του για μείωση φόρων με τέσσερις κύριους άξονες και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως θα έχει επίπτωση στη τσέπη του μέσου Έλληνα και των πιο αδύναμων. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των λιγότερο προνομιούχων πολιτών και περιοχών, καθώς και της δημόσιας υγείας και παιδείας, ενώ αναφέρθηκε και στην ασφάλεια.

Έριξε ξανά γέφυρες στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. “Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα. Εδώ εγώ μιλάω σήμερα στο κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου»” είπε με νόημα και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.”

Ο κ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα και στους νέους ψηφοφόρους τους οποίους κάλεσε να απορρίψουν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Με τους ΟΝΝΕΔίτες να τον διακόπτουν φωνάζοντας το σύνθημα “Κυριάκο θυμήσου, οι νέοι είναι μαζί σου”, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: “Δίνετε την καλύτερη απάντηση για το ποιο κόμμα στηρίζεται πραγματικά από τη νεολαία” και κάλεσε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και να απορρίψουν τα άκρα, τονίζοντας με αφορμή το Σκοπιανό ότι η μόνη πραγματικά πατριωτική δύναμη είναι η αξιωματική αντιπολίευση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με ονομαστική αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή (ο οποίος προσερχόμενος στη συγκέντρωσε έκανε δήλωση εν όψει των ευρωεκλογών) και Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα Δυτικά”

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του υπογράμμισε επίσης τους δεσμούς του με τη Δυτική Αττική (“εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι” είπε χαρακτηριστικά) και το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, καθώς τόνισε ότι θελει να εκπροσωπήσει τους απλούς ανθρώπους και δήλωσε ότι “η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα Δυτικά”.

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, “με νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία θα διοικούν στελέχη που θα ξέρουν τη δουλειά τους κι όχι κολλητοί των υπουργών ή πελάτες του κόμματος, άσχετοι με την υγεία” και στο σχέδιο του για σύγχρονη δημόσια παιδεία. Επανέλαβε ότι πρώτο το Περιστέρι θα αποκτήσει το δικό του πρότυπο δημόσιο σχολείο, θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας θα αναβαθμιστεί.

“Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο. Κυρίως στις λαϊκές συνοικίες” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή και στην άδεια Κουφοντίνα. “Εμείς θα διώξουμε το φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές.”

Μείωση φόρων και τέσσερα παραδείγματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει για την οικονομία:

Πρώτον, κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. “Αυτοί που έφεραν δεκάδες νέους φόρους και περικοπές, εμφανίζονται υπέρ των αδυνάμων” σχολίασε. “Μόλις οι συνταξιούχοι πήγαν στο ΑΜΤ και είδαν τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν το νέο ψέμα. Διαπίστωσαν πως τα λίγα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την εξαγορά της ψήφου τους” πρόσθεσε και είπε στους συνταξιούχους: “Στειλτε το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαϊου”.

Δεύτερον, μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

Τρίτον, είπε ότι: “Ο φόρος στις επιχειρήσεις όχι μονο στις μεγάλες σε όλες τις επιχειρήσεις -και ξέρω ότι μιλάω σε μία περιοχή με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις- θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως. Μεταφέρω την αγωνία του κάθε μικρού επιχειρηματία του κάθε ελεύθερου επαγγελματία. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Ενώ με τη Ν.Δ οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.”

Και τέταρτον μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικυριό.

Εφερε δε τα εξής συγκεκριμένα παραδείγματα μείωσης φόρων με κυβέρνηση ΝΔ:

*Τρείς στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες στο Περιστέρι θα γλυτώσουν 1.950 ευρώ ετησίως.

*Χάρη στη διατήρηση του αφορολογήτου από την Ν.Δ, ο συνταξιούχος θα γλυτώσει 442 ευρώ παραπάνω

*Με την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, οι πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Αττικής που έχουν μια μέση ιδιοκτησία, θα γλυτώσουν τουλάχιστον 150 ευρώ.

“Απέναντι σε αυτά τα απλά και συγκεκριμένα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ψέματα και προπαγάνδα” σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης. Δήλωσε όμως ότι: “Η κοινωνία εμπιστεύεται τη Ν.Δ, τη μεγάλη, λαϊκή, δημοκρατική παράταξη. Και η Ν.Δ, προσέρχεται στις εκλογές αυτές, ενωμένη και ανανεωμένη. Με φρέσκες ιδέες και καινούργια πρόσωπα. Με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικεφαλής του αγώνα που δίνουμε για το ψηφοδέλτιο μας, αλλά και με πολλά φρέσκα νέα πρόσωπα”.

Το μήνυμα στους νέους και στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ -Ποταμιού

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε εγρήγορση τη γαλάζια βάση μέχρι την Κυριακή. “Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε πόλη και κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη Ν.Δ” τόνισε. Απευθύνθηκε όμως ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους (οι άνω των 17 ετών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά εκτιμώνται άλλωστε στους 500.000) και στους πολίτες που ψήφισαν στο παρελθόν ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι.

“«Μαγκιά» δεν είναι ούτε η βία των άκρων που μας κάνει ζούγκλα, ούτε ο ψεύτικος αντικομφορμισμός που μας κρατά στο βάλτο”, είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους νέους και πρόσθεσε: “Όσο γι’ αυτούς που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, τους λέμε ότι οι νέοι ξέρουν πως ο αληθινός πατριώτης δεν φωνάζει ανέξοδα συνθήματα. Αλλά διεκδικεί χειροπιαστά αποτελέσματα. Η μόνη πατριωτική παράταξη είναι η ΝΔ. Αποδείξαμε τον υπεύθυνο πατριωτισμό μας στο θέμα της Μακεδονίας”.

Κάλεσε επίσης σε συμπόρευση “και φίλους άλλων κομμάτων, που βρεθήκαμε μαζί στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό” υπενθυμίζοντας ότι “με υπευθυνότητα εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015”. Τους ζήτησε ειδικότερα να αναλογιστούν ότι “η αντίδραση στο ψέμα και στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή” και υποστήριξε ότι: “Δεν μπορεί το αύριο να είναι διασπασμένο. Η έκφραση της προόδου πρέπει να είναι ενιαία.”

Είπε μάλιστα ευθέως “στους χιλιάδες φίλους που άλλοτε ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι” πως: “Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα”, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: “Εδώ εγώ μιλάω σήμερα στο κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου»! Πως τα φέρνει έτσι η ζωή…”

Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε άλλωστε να εμφανιστεί εκ νέου ενωτικός και καθώς οι παριστάμενοι φώναζαν το σύνθημα “όλη η Ελλάδα είναι μπλε” ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως “Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις 26 Μαϊου αλλά σας θυμίζω ότι το γαλάζιο ειναι το χρώμα της εθνικής ενότητας και στη γαλάζια Ελλάδα θα χωράνε όλοι και αυτοί που δε μας ψήφισαν”.

“Αποδοκιμασία της Δουρου με ψήφο στον Πατούλη”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στη Μάνδρα και στο Μάτι κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα και κυνισμό και ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν σπίτι της τη Ρένα Δούρου. “Δε χρειάζονται αποδοκιμασίες, η αποδοκιμασία σας στην κάλπη της 26ης Μαϊου όπου θα εμπιστευθούμε το Γιώργο Πατούλη” είπε, τονίζοντας ότι τον κ.Πατούλη περιμενει πολύ δουλειά στην περιφέρει Αττικής όπως και τον Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ποιος για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του για την για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Περιστέρι.

«Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης για πρόσληψη 4500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής…

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει τα πανεπιστήμια στο Διοικητικό προσωπικό τους. Το οποίο ο ίδιος απέλυε, το 2013…

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει, δήθεν, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μετατρέποντάς το σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε ΤΕΙ υπό άλλη ονομασία…

Και, βέβαια, με το γνωστό ύφος του πορφυρογέννητου μίλησε απαξιωτικά για τη 13η σύνταξη, την οποία ο ίδιος θέλει να καταργήσει.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ποιος για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη» αναφέρεται στο .σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα