Καμμένος: Θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικής αποστολής με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Ανεξάρτηων Ελλήνων" την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Ανεξάρτηων Ελλήνων" την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι είπε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Επικεφαλής της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα ο Τέρενς Κουίκ

«Θα συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα. Άρα, οποιαδήποτε ψήφος στα υπόλοιπα συστημικά κόμματα, είναι μία χαμένη ψήφος», τόνισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος, στην σημερινή του ομιλία στην ΚΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Σκιαγραφώντας το εύρος των επιλογών των πολιτών, είπε ότι έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμου ή συμμετάσχοντος σε συμμαχική κυβέρνηση εθνικής αποστολής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ενώ μια τρίτη επιλογή είναι μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα υπάρχει η εγγύηση των ΑΝ.ΕΛΛ «σε θέματα στα οποία και μέχρι τώρα το βέτο μας έχει γίνει αποδεκτό».

«Θέλουν οι στρατιωτικοί να υπάρχουν στρατόπεδα με το όνομα Στρατηγός Σαράφης; Θέλουν στη μεταναστευτική πολιτική να μην υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές, παρότι αυτό έχει δυστυχώς γίνει ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των αντιπάλων μας για τη μετανάστευση;» είπε ο κ. Καμμένος.

«Θέλουν μία κυβέρνηση που δεν θα προστατεύει τις σχέσεις ορθοδοξίας με την ελληνισμό; Εάν θέλουν όλα αυτά, μπορούν να μην ψηφίσουν τους ΑΝ.ΕΛΛ και να μην έχουμε την ισχυρή δύναμη να συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Πρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «αυτή την στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε και οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και την ανάπτυξη».

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε την ΚΟ του κόμματος για την συμπαγή στάση της που εκφράστηκε στην υπερψήφιση των μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής, όπου είχε δεσμευτεί από το προεκλογικό της πρόγραμμα, αλλά και στην καταψήφιση των μέτρων που ήταν αντίθετα στις θέσεις των ΑΝ.ΕΛΛ.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές στις οποίες οδηγείται η χώρα «μετά από την ανατροπή της κυβέρνησης από ένα μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ότι σε αυτές, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει σταθερότητα και την συνέχιση μιας πολιτικής που «δεν εξαρτάται από τους ολιγάρχες, μίας πολιτικής που συγκρούεται με το χθες, μίας πολιτικής που κατάφερε μέσα σε επτά μήνες να ανατρέψει το σύστημα της μεταπολίτευσης».

Εξηγώντας την στάση που κράτησαν οι ΑΝ.ΕΛΛ υπερψηφίζοντας την τελική συμφωνία, είπε ότι αν έπρατταν το αντίθετο πιθανό να αποκόμιζαν πολιτικά οφέλη, αλλά θα είχαν την απόλυτη ευθύνη πτώχευσης της χώρας και πτώσης της κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε την σημασία της αποδοχής εκ μέρους των δανειστών της διαγραφής του χρέους, προσθέτοντας «τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η λύση, η οποία θα δοθεί τους επόμενους λύσεις, πέραν των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπουν στην ελληνική οικονομία, εκ των οποίων το 50% θα μπει στην ανάπτυξη και το 50% θα μπει στην αποπληρωμή του χρέους, θα αποτελέσουν και το πρώτο μέρος της πολιτικής που θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους, είτε αυτή θα είναι αριθμητική, είτε αυτή θα είναι μία πολύ μεγάλη επιμήκυνση χρονική, που ουσιαστικά με χαμηλό επιτόκιο και μηδενικό επιτόκιο, με χαρισματική περίοδο, οδηγεί στη διαγραφή του χρέους. Μία από τις πρώτες υποσχέσεις που είχαμε δώσει στον ελληνικό λαό προεκλογικά».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε μέτρα που προβλέπονται στην συμφωνία και είναι αντίθετα προς τις διακηρύξεις των ΑΝ.ΕΛΛ, προσθέτοντας «όμως είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ μίας συμφωνίας όπου καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά, όπως το 50% που θα μπαίνει στην ανάπτυξη, όπως την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που δεν θα πάει στο Λουξεμβούργο αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα, όπως τη μάχη που δώσαμε για το ΦΠΑ στα νησιά, με εξαιρέσεις δύο νησιά στις Κυκλάδες».

Αναφέρθηκε επίσης στην μάχη για τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις, για την μη υπαγωγή της συμφωνίας στο Αγγλικό Δίκαιο, αλλά στο Ευρωπαϊκό, τονίζοντας ότι «η παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Γαλλίας, όπως και επίσης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντελήφθησαν το πρόβλημα, έκαναν τη κρίση της Ελλάδος κατανοητό, ότι αποτελεί μία Ευρωπαϊκή κρίση και η λύση η οποία εδόθη, είναι μία λύση η οποία θα οδηγήσει στο τέλος της πολιτικής λιτότητας. Αυτήν την εντολή δηλαδή που έδωσε ο ελληνικός λαός στη διάρκεια του δημοψηφίσματος».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ εγγυώνται την προστασία των συμφερόντων του ιδιώτη επιχειρηματία και του υπαλλήλου της ιδιωτικής επιχείρησης, καθώς και της χώρας «από όλες εκείνες τις πολιτικές, τις αλλοπρόσαλλες, που κάποια στελέχη, που ευτυχώς φύγανε πλέον από το ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να επιβάλλουν στη προηγούμενη κυβέρνηση».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο φαινόμενο της ανεργίας» υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματικό ηγέτη ο οποίος μπορεί σε συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να προχωρήσει στη κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ότι αφορά την εκλογική διάταξη του κόμματος είπε ότι «στις λίστες των υποψηφίων εκεί που υπάρχουν εκλεγμένοι βουλευτές, βεβαίως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη πρώτη θέση, εκεί που το αποτέλεσμα μας είναι καλύτερο από το εθνικό αποτέλεσμα, θα παραμείνουν η σειρά εκλογής, όπως το αποφάσισε ο ελληνικός λαός την 25η Ιανουαρίου, ενώ θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές με τη συμφωνία των συντονιστικών Επιτροπών, με νέους ανθρώπους σε αρκετές περιφέρειες της χώρας».

Την ευθύνη της επικοινωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για την προεκλογική περίοδο θα αναλάβει ο κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη «θα παραμείνει και εκείνη εκπρόσωπος, δίνοντας όμως τη μάχη στη Μαγνησία».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να ηγηθεί της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ σε αυτήν θα συμμετάσχουν και η ΚΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα ο Κουίκ

Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου ο Τέρενς Κουίκ ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πολύ σημαντική θέση ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε.

Ευχαριστώ επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής που επικρότησαν ομόφωνα.

Είμαι πεπεισμένος, ότι με τη βοήθεια όλων των στελεχών του Κινήματος στους επιμέρους τομείς, που απαρτίζουν την επικοινωνία ενός προεκλογικού αγώνα, θα πράξουμε το μέγιστο δυνατό για τη επιτυχή προβολή των θέσεων των ΑΝΕΛ στις πιο σημαντικές εκλογές από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Βεβαίως σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και η αντικειμενική - ισόνομη μεταχείρισή μας από τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδικτυακά, τόσο σε χρόνο, όσο και σε χώρο. Τα ευχαριστώ προκαταβολικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πρόωρες Εκλογές, Βουλευτικές εκλογές 2015
SHARE:

24Media Network