Περιφερειακές εκλογές: Οι δηλώσεις των υποψήφιων Περιφερειαρχών

Περιφερειακές εκλογές: Οι δηλώσεις των υποψήφιων Περιφερειαρχών
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη η μάχη των Περιφερειακών εκλογών. Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Ρ. Δούρου: "Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών". Σγουρός: " Τους καλώ όλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους"

Στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιάννης Σγουρός.

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα, ο κ. Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μια κορυφαία στιγμή, για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν ποιον θέλουν για περιφερειάρχη Αττικής. Τους καλώ όλους, να αποφασίσουν για το μέλλον τους».

«Σήμερα δεν είναι ημέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κα Δούρου ευχαρίστησε, τους δικαστικούς, τις εφορευτικές επιτροπές και το υπουργείο Εσωτερικών για τη διασφάλιση των ομαλών διαδικασιών στις εκλογές χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα των εκλογών “σπουδαία μέρα για την περιφέρεια και για την Ελλάδα ολόκληρη”.

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος ψήφισε στις 11: 00 σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας.

«Η Αττική δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια . Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος,

Ο κ Κουμουτσάκος έφθασε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τα παιδιά του, στενούς του συνεργάτες και φίλους.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός, να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους της “Ελληνικής Αυγής” καλή επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε πως τα αποτελέσματα θα είναι κόλαφος για τους μνημονιακούς και τους συστημικούς.

“Η Ελληνική Αυγή θα θριαμβεύσει και αυτό θα είναι ο προπομπός του μεγάλου θριάμβου της επόμενης εβδομάδας στις ευρωεκλογές, όπου η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτο κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή, την ώρα που ο κ. Παναγιώταρος ψήφιζε, δεν βρέθηκε εκεί κανένα κανάλι.

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ο Γ. Ιωαννίδης

«Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ψήφισε στις 9.30 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης έστειλε μήνυμα κατά της αποχής.

“Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, να ψηφίσει όποιον θέλει. Το πρώτο είναι να έρθει να ψηφίσει. Για να μην αφήνουμε αυτά που θα έρθουν σε άλλους”, είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Αναφερόμενος στο άτυπο δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ιωαννίδης αμφισβήτησε τη διαδικασία, ωστόσο τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

“Δεν ψηφίζω γιατί πρέπει να είναι νόμιμο. Είμαι ξεκάθαρος, ότι οτιδήποτε είναι πολύτιμο, όπως το νερό δεν μπορεί να φύγει από τη δημόσια αγκαλιά. Το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι”.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 36ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Σήμερα ανοίγουμε νέους δρόμους. Αφήνουμε πίσω μας τον κομματισμό και την αδιαφάνεια. Την εσωστρέφεια και τη συντήρηση. Γινόμαστε μία δραστήρια περιφέρεια των Πολιτών σε μία αλληλέγγυα Ευρώπη των Περιφερειών. Γιατί σήμερα, εμείς οι ενεργοί πολίτες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα επιλέξει την πρότασή μας για μία Περιφέρεια αναπτυξιακή, μεταρρυθμιστική και ανεξάρτητη».

Σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό η κ. Παυλίδου τόνισε: «Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα τη θέση μας για το θέμα της ΕΥΑΘ και φυσικά δεν είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού» ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι ενάντια στα δημοψηφίσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα