Μητσοτάκης: Δεν θέλω να ακούσω “δε βαριέσαι μωρέ, η ΝΔ έχει κερδίσει τις εκλογές” 

Μητσοτάκης: Δεν θέλω να ακούσω “δε βαριέσαι μωρέ, η ΝΔ έχει κερδίσει τις εκλογές” 
Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Οι δεύτερες εκλογές είναι πιο κρίσιμες από τις πρώτες, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης στη Σητεία, θέτοντας ως στόχο την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στις 25 Ιουνίου 

“Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί διότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σητεία, από όπου ξεκίνησε προεκλογική περιοδεία στην Κρήτη.

“Δεν μιλάμε εδώ για δεύτερο γύρο στον οποίο προσμετρούνται τα ψηφοδέλτια του πρώτου γύρου. Εδώ η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Τώρα που «είδαμε τη γλύκα» των υψηλών ποσοστών στην Κρήτη, βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τους στόχους μας”, συνέχισε και πρόσθεσε:Δεν συμβιβάζομαι, φίλες και φίλοι, με το ίδιο εκλογικό ποσοστό που πήραμε. Θέλω να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Προσέξτε όμως, εδώ -και θέλω αυτό να το τονίσω- εγκυμονεί ένας κίνδυνος. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Ο κίνδυνος της αριθμητικής του εκλογικού νόμου.”

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι: “Η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η «νάρκη» την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη” και πρόσθεσε: “Δεν πειράζει. Θα την απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου.”

Προειδοποίησε ότι εάν στην επόμενη Βουλή να μπουν περισσότερα κόμματα, ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται. “Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση”, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: “Θα το πετύχουμε αυτό το ποσοστό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν εφησυχασμό. Δεν θέλω κανείς να θεωρεί δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να ακούσω ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να σκέφτονται «δεν βαριέσαι μωρέ, η ΝΔ έχει κερδίσει τις εκλογές, δεν θα μπω στον κόπο να ψηφίσω».

Αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός και σύμμαχός μας είναι η δυναμική του κόμματός μας, των στελεχών μας, που ξέρουμε ότι και πάλι θα τρέξουν αυτές τις τέσσερις εβδομάδες για να μας δώσουν τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές.”

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι: “Οι επόμενες εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα από τις προηγούμενες και η χώρα σήμερα χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα όχι απλά ισχυρή, αλλά σταθερή κυβέρνηση” και σχολίασε: “Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να βρεθούμε στη θέση να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός, των δύο ή των τριών βουλευτών. Αυτό δεν θα μας διευκόλυνε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Θα «λιώσω και πάλι τα παπούτσια μου», θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα, για να μιλήσω για την ανάγκη να έχουμε σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας.”

Επικαλέστηκε δε το χαρτί των ελληνοτουρκικών λέγοντας: “Βλέπετε τι γίνεται στην Τουρκία. Η Τουρκία απέκτησε κυβέρνηση. Έχει και πάλι Πρόεδρο τον κ. Erdoğan. Η Τουρκία μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται πιο ήρεμη απέναντί μας, όμως δεν ξέρουμε τι καραδοκεί στο μέλλον.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα