Μητσοτάκης με στρατηγική “μία είναι η κάλπη”

Μητσοτάκης με στρατηγική “μία είναι η κάλπη”
Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ, περιοδείες, παρουσίαση προγράμματος και ψηφοδέλτιο Επικρατείας: Το πυκνό πολιτικό ημερολόγιο των επόμενων 10 ημερών 

Με πρώτο σταθμό σήμερα την Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εντείνει τις περιοδείες εν όψει των εκλογών
της 21ης Μαϊου και ταυτόχρονα την επιχείρηση συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Κέρκυρα και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Την Παρασκευή ενδέχεται να επισκεφθεί Άργος και Καλαμάτα.

Ενώ σε κάθε περίπτωση το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη διάλυση της Βουλής και αμέσως θα αναχωρήσει για την Κρήτη, στην οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για συμβολικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα θα πραγματοποιήσει το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτή ομιλία στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το πρόγραμμα της ΝΔ αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση σε μία εβδομάδα από σήμερα και στις 28 Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα και το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις από τις εκλόγιμες θέσεις θα καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ την Πέμπτη θα είναι εν τω μεταξύ μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για “ενεργοποίηση” της κομματικής βάσης. Ο κ. Μητσοτάκης ανάμενεται να στείλει εκ νέου μήνυμα κατά της “χαλαρής ψήφου” και της ψήφου διαμαρτυρίας, από την οποία η ΝΔ ως κυβερνών κόμμα κινδυνεύει, ιδίως προς τα δεξιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του πλέον επαναλαμβάνει ότι “μία είναι η κάλπη”, καθώς στο Μαξίμου διαπίστωσαν πως το αφήγημα των διπλών εκλογών δημιουργεί προβλήματα.

“Δεν θέλω να ακούω για πρώτη ή για δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, η 21η Μαΐου. Είναι μία ενιαία διαδικασία” έχει δηλώσει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

“Μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται” είναι άλλη μία φράση, που χρησιμοποιεί συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης. Προειδοποιεί επίσης ότι η πρώτη κάλπη Μαϊου “είναι η κάλπη που θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις” και πως η διαμαρτυρία “Είναι μεγάλο λάθος. Η 21η Μαΐου είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα. Σε αυτή την κάλπη θα τα δώσουμε όλα”. Επαναλαμβάνει δε σε κάθε ευκαιρία ότι σε αυτές τις εκλογές “δεν χωρούν επιπολαιότητες, δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας.”

Το βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση της ΝΔ είναι βέβαια η απειλή επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ειδικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Τσίπρα- Ανδρουλάκη- Βαρουφάκη.

‘Οι πολίτες θυμούνται την τετραετία του κ. Τσίπρα. Θυμούνται τις κλειστές τράπεζες, οι συνταξιούχοι εδώ που είναι μαζί μας σίγουρα κάποιοι θυμούνται το νόμο Κατρούγκαλου και την προσωπική διαφορά. Θυμούνται την Ελλάδα της υποανάπτυξης, θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα, θυμούνται το δράμα της Μόριας, της Ειδομένης”, είχε πει χαρακτηριστικά στον Εύοσμο.

Ενώ από το Κουκάκι απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του 2019 που τώρα αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από τη ΝΔ λέγοντας: “Μπορεί να έχουν λόγους να είναι στεναχωρημένοι, δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθάνονται προδομένοι. Άλλοι τους πρόδωσαν.”

Εσχάτως μάλιστα συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με το Γιώργο Παπανδρέου, θέλοντας να ξυπνήσει αντιπασοκικά αντανακλαστικά της “παραδοσιακής ΝΔ”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα