Μητσοτάκης: Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
DIMITRIS PAPAMITSOS_PRESS PHOTOGRAPHER_+306946384863

Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει τη μεταρρυθμιστική ολιγωρία δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι δε θα επανέλθει από την πίσω πόρτα η μείωση του αφορολόγητου. Τελικός στόχος δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%.

Την απόφαση του να επιμείνει στην ατζέντα της ανάπτυξης τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. μιλώντας στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και ξεκαθάρισε ότι: “Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Κομισιόν, η οποία αναφέρεται σε παραβιάσεις συμφωνηθέντων στο δημόσιο και ζητά την απόλυση 1.550 συμβασιούχων και την περικοπή των προσωπικών διαφορών που δίνονται επιλεκτικά σε κάποια υπουργεία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε καταρχήν ότι επιβεβαιώνει την τεράστια ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις. “Με μεγάλη καθυστέρηση γίνεται αυτή η επισήμανση. Εμείς έχουμε ατζέντα αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης. Και από αυτήν την ατζέντα δε θα κάνουμε πίσω” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η αποδοχή της νίκης μας από τις αγορές ήταν εξαιρετικά θετική” επισήμανε επίσης και εκτίμησε ότι: “Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα μας δώσει περισσότερη ελευθερία. Για να πετύχουμε στόχους, υλοποιώντας το πρόγραμμά μας.” Ξεκαθάρισε δε πως: “Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μέτρα που ψηφίζονται με υστεροβουλία, όπως η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να επανέλθουν από την πίσω πόρτα.”

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους αποχής της ΝΔ από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα. “Δεν πάμε στη Βουλή γιατί αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές. Ο κ. Τσίπρας είπε, μετά τις ευρωεκλογές, ότι θα προκηρύξει εκλογές. Το κάνει γιατί έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση. Υπάρχει όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών. Δε νομιμοποιούμε τη λειτουργία της Βουλής αυτήν την εβδομάδα” είπε και υπενθύμισε: “Εμείς έχουμε καθαρά δηλώσει ότι δε θέλουμε τη μείωση του αφορολόγητου. Καταθέσαμε σχετική τροπολογία για το αφορολόγητο. Και προφανώς είναι ένα ζήτημα το οποίο για εμάς κλείνει και κλείνει οριστικά.”

Υποστήριξε επίσης ότι: “Εάν ο κ. Τσίπρας νομοθετήσει κατάργηση αντίμετρων που αφορούν στη μεσαία τάξη αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική. Ταξική πολιτική είναι να παράγουμε υπερπλεόνασμα, για να το μοιράζουμε σε επιδόματα. Αυτή η λογική σκοτώνει την ανάπτυξη.  Η οικονομία δεν πάει πουθενά με ρυθμούς ανάπτυξης του 2%. Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης του 3%-4%, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη. Και αυτή η ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από την κατανάλωση. Θα έρθει μέσα από επενδύσεις. Και στον κλάδο του τουρισμού.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε εξάλλου ότι: “Η πολιτική αλλαγή θα είναι ανάσα για τη χώρα και την οικονομία. Οι εκλογές θα είναι ωφέλιμες για την κοινωνία και για τον τουρισμό”.

Στόχος η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 22% και 11%

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ με στόχο ειδικά συνολικά στο τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%.

“Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λειψή. Άρα, πρέπει να γίνει ολόκληρη. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση. Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Και συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%” είπε και δεσμεύτηκε επίσης για: Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου. Ανταλλαγή συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων, όπως έκανε η Κύπρος.

Ειδική μνεία έκανε για το Ελληνικό, σημειώνοντας ότι για να προχωρήσει το έργο λείπουν μόνο δυο ρυθμιστικές αποφάσεις και η απόφαση για το καζίνο. “Μη με ρωτάτε γιατί το ΚΑΣ στο οποίο προεδρεύει ο γγ του υπουργείου ανακάλυψε ξαφνικά ότι είναι αρχαιολογική ζώνη” είπε και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω εάν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά υπάρχουν ιδεοληψίες. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει το Ελληνικό σε έναν απέραντο λαχανόκηπο”.

Ως προς τις εργασιακές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων” και χαρακτήρισε υπόδειγμα την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι καλύπτονται τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολύ καλύτερο βαθμό και διερωτώμενος γιατί να παρέμβει το κράτος σε αυτό.

“Θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια στους εργαζόμενους, για παράδειγμα μπορούμε να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για να δίνει η εταιρεία μπόνους στο τέλος του χρόνου ή μετοχές στους εργαζόμενους ή για να προσφέρουν συμπληρωματικές παροχές όπως ιδιωτικά ασφαλιστήρια πέρα και πάνω από αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν” είπε και τόνισε: “Θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας”.

Επισήμανε εξάλλου με νόημα ότι ειδικά ο τουρισμός ως κλάδος παροχής υπηρεσιών ξέρει ότι εάν ο εργαζόμενος δεν είναι ικανοποιημένος και δεν πάει στη δουλειά με κέφι, αυτό θα είναι αρνητικό

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι θέλει να πετύχει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους μειώνοντας τις εισφορές από το 20% στο 10%.

Ως προς το αίτημα των επιχειρηματιών του τουρισμού για θέσπιση κατώτατου μισθού για τους νεοεισερχόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας, ο κ. Μητσοτάκης καταρχήν υπενθύμισε ότι η ΝΔ ήταν αντίθετη στον υποκατώτατο μισθό, τόνισε ότι ο κατώτατος θα πρέπει να αυξάνεται με τρόπο που να δίνει στους χαμηλόμισθους περισσότερο όφελος, ενώ σημείωσε ότι οι κλαδικές συμβάσεις του τουρισμού έχουν υψηλότερες απολαβές από τον κατώτατο. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερα προγράμματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης φοιτητών σε επιχειρήσεις.

Ισχυρή κυβέρνηση για αυτοδύναμη Ελλάδα, στην κυβέρνηση και πρόσωπα εκτός σκληρού πυρήνα της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στο γαλάζιο πρόγραμμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τόνισε ότι την επομένη ημέρα των εθνικών εκλογών “πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία. Με πρώτο στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, που δεν αποκλείει κανένα” τονίζοντας: “Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας και συμπαράταξης. Προς όλους τους πολίτες. Για εμένα είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις.”

Ερωτηθείς εάν στόχος είναι η αυτοδυναμια, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι πρέπει να έχουμε μία “ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση για να έχουμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα” και παραδέχθηκε ότι θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι βέβαια η αυτοδυναμία. Σημείωσε όμως ότι και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα απευθύνει πρόσκληση για ευρύτερες συγκλίσεις και θα αξιοποιήσει στην επόμενη κυβέρνηση και ανθρώπινο δυναμικό πέρα από το σκληρό πυρήνα της ΝΔ για να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση και την αξιοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε αυξήσεις σε φάρμακα και ενέργεια

Στη σημερινή του παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε το στόχο του «για δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ του 6%, στον οποίο, μεταξύ άλλων, εντάσσονται τα φάρμακα και η ενέργεια, με τα αγαθά αυτά να πηγαίνουν στο 11% ή στο 22%!” σηεμιώνει στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: “Πρόκειται για μία από τις πλέον επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την οικονομία, προτάσεις. Τη συγκεκριμένη προγραμματική θέση είχε πρωτοεξαγγείλει ο ίδιος στην ομιλία του στη ΔΕΘ το 2017 και την επαναλαμβάνει και σήμερα αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο, βγάζοντας τη μάσκα του δήθεν προστάτη των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τουρισμός, ΦΠΑ, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Απολύστε συμβασιούχους - Κόψτε "προσωπικές διαφορές" στους μισθούς

Η ΝΔ, το ΕΛΚ, η προεδρία της Κομισιόν, ο Βαυαρός και ο Φινλανδός

Ο Μητσοτάκης συμμετείχε σε καθαρισμό του Υμηττού- Προτεραιότητα η πολιτική προστασία

SHARE:

24Media Network