Μητσοτάκης στο TikTok: “Όχι, δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ. Το θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό από ποτέ”

Μητσοτάκης στο TikTok: “Όχι, δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ. Το θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό από ποτέ”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με βίντεο στο TikTok σε ερωτήσεις των πολιτών για το μέλλον της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Σε ερωτήσεις νεαρών πολιτών όπως “γιατί αντί για ασθενοφόρα αγοράζει περιπολικά;” και “γιατί θέλει να διαλύσει το ΕΣΥ;” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε στοιχεία, ισχυριζόμενος πως “είναι αδιανόητο να ακούγεται πως θέλουμε να ξηλώσουμε το ΕΣΥ“, αφού ξεκαθάρισε πως “έχουμε επικεντρωθεί στο ακριβώς αντίθετο”.

Και πρόσθεσε: “Θα σας μιλήσω με στοιχεία. Αύξηση 37% στις τακτικές κρατικές δαπάνες για την υγεία. Οι αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια με 10% αύξηση στο υγειονομικό μας προσωπικό και πολλά πρόσθετα επιδόματα.

Στα χρόνια της πανδημίας καλύψαμε μεγάλες ελλείψεις. Το ερώτημα είναι, αρκούν αυτά τα νούμερα για να έχουμε τη δημόσια υγεία που θέλουμε; Η απάντηση είναι πως όχι. Τι άλλο έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε,; Ανακαίνιση 80 τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομείων μας και 156 κέντρων υγείας, 10.000 προσλήψεις, 20 προγράμματα προληπτικής ιατρικής και προγράμματα στήριξης καρκινοπαθών.

Δεν δαπανούμε περισσότερα για τα σώματα ασφαλείας από ό,τι για τη δημόσια υγεία αν και κάθε τομέας πολιτικής χρειάζεται τη στήριξη του”.

Εν συνεχεία, σημείωσε: “Επίσης, έχουμε σκοπό να ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ; Θα σταματήσουν οι πολίτες να έχουν δωρεάν δημόσια υγεία; Η απάντηση είναι όχι. Το κράτος μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα και να τις προσφέρει δωρεάν στους πολίτες. Κι ενώ αυτό συμβαίνει για να ωφεληθεί ο ασθενής, αυτό παρουσιάζεται από κάποιους ως ιδιωτικοποίηση.

Όχι, δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ. Το θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό από ποτέ. Και μαζί θέλουμε οι πολίτες να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από την τσέπη τους για την υγεία τους και θέλουμε και καλύτερα πληρωμένους υγειονομικούς. Αυτό είναι το σχέδιό μας για μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή δωρεάν δημόσια υγεία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα