Μητσοτάκης στον Αρναούτογλου: “Ο πατέρας μου είχε πάντα μία ζεν προσέγγιση στα πράγματα”

Μητσοτάκης στον Αρναούτογλου: “Ο πατέρας μου είχε πάντα μία ζεν προσέγγιση στα πράγματα”
ANT1/THE 2 NIGHT SHOT

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το “κομματόσκυλο” Πίνατ και τα δύο “λουκάνικα” και αποκάλυψε ότι ζήτησε βοήθεια ψυχολόγου όταν πέρασε κρίση ο γάμος του.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και με στόχο να ενισχύσει το “ανθρώπινο προφίλ” του και να απευθυνθεί μέσω του lifestyle και σε ένα λιγότερο πολιτικοποιημένο κοινό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλωσε πιο ήρεμος, πιο έμπειρος, πιο συνειδητοποιημένος μετά απο τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης. “Πάντα μου άρεσαν οι εκλογές” είπε.

Παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολα στη θέση του πρωθυπουργού από ό, τι φανταζόταν αν και όπως είπε ήταν καλά προετοιμασμένος, καθώς όπως σημείωσε το βάρος της ευθύνης σε αυτή την καρέκλα είναι τεράστιο, ενώ κλήθηκε να διαχειριστεί και μία σειρά απρόβλεπτες κρίσεις.

Στο ερώτημνα αν του λείπει ο πατέρας του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε “πάντα σου λείπουν οι γονείς σου” και σημείωσε “με τον πατερα μου είχαι 50 χρόνια διαφορά, αλλά είχα την ευτυχία να τον ζήσω μέχρι τα 49 μου χρονια και να τον απολαύσω όταν δεν είχε πια ευθύνες”.

Ανέφερε μάλιστα: “Μερικές φορές λεες τι θα σου έλεγε ο πατέρας σου αν κάνεις μία ερώτηση και συχνά αισθάνομαι ότι θα ήξερα την απάντηση, Αυτό σημαίνει ότι πήρα όση εμπειρία μπορεί να είχε να μου μεταφέρει”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα σκυλιά που έχει, επισημαίνοντας ότι είναι ο Πίνατ στο Μαξίμου και “δύο λουκάνικα που έχουμε στο σπίτι”, ενώ στην εκπομπή έπαιξε βίντεο που έχει ανεβάσει στο TikTok στο οποιο φωνάζει τον Πίνατ “κομματόσκυλο”.

Αναφέρθηκε επίσης στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

“Ο πατέρας μου για να γίνει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Έγινε πρωθυπουργός σε μεγάλη ηλικία και έκανε ένα come back εντυπωσιακό. Θυμάμαι τις συνεχείς δυσκολίες και τη μεγάλη αγωνία του με πολλά ανοιχτα μέτωπα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε όμως ότι πατέρας του “είχε μία μεγάλη ικανότητα να κρατά τα πολιτικά προβλήματα μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον”, αν και παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω.

Σχολίασε μάλιστα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “είχε πάντα μία λίγο ζεν προσέγγιση στα πράγματα και θεωρούσε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση”. Ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν ήταν πάντα τόσο ψύχραιμος όσο τώρα, αλλά έμαθε να μην αντιδρά θυμωμένος.

Ερωτηθείς εάν σε σοβαρά προβλήματα ζήτησε τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Βεβαίως, δεν έχω πρόβλημα να το πω. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας έιναι σοβαρά. Να μην τα αντιμετωπίζουμε με παρωπίδες και προκαταλήψεις του παρελθόντος”.

Ανέφερε ειδικότερα πως όταν περνούσε κρίση ο γάμος του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι ζήτησε βοήθεια, καθώς όπως είπε: “Αισθάνεται κανείς την ανάγκη να μιλήσει με έναν άνθρωπο για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση”.

Όσον αφορά στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως “ο θυμός, η οργή, η θλίψη ήταν κατανοητά συναισθήματα μετά από μία τραγωδία”

Ενώ απευθυνόμενος στους νέους, είπε ότι: “Η απόλυτη άρνηση δεν οδηγεί πουθενά, η συμμετοχή στις εκλογές είναι μία απάντηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “έχουμε λόγους να είμαστε αισόδοξοι” και δήλωσε “Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

Παραδέχθηκε ότι: “Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα”, ενώ χαρακτήρισε “μεγάλη κατάκτηση για χώρα το ΑΣΕΠ” και δήλωσε: “Πρέπει να το επιταχύνουμε. Θέλουμε να προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές, πρέπει να τους προσλάβουμε πιο γρήγορα από τις διαδικασίες”. Σημειωτέον πάντως ότι οι γιατροί του ΕΣΥ εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ ούτως ή άλλως. Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο παράδειγμα, δημιουργώντας ερωτήματα όσον αφορά τις προθέσεις του για “πριόνισμα” του ΑΣΕΠ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης: “Θέλω να απορρίψω κατηγορηματικά τις θεωρίες συνομωσίας, δεν υπάρχουν σκοτεινοί κύκλοι που καθορίζουν τις τύχες μας”.

Παρέφρασε μάλιστα τον ΓΓ του ΚΚΕ λέγοντας “όπως λέει ο φίλος μου ο Κουτσούμπας, ο λαός θα κρίνει την τύχη του”

Ενώ σχολίασε την ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα που έχει γινει viral “αυτοί είστε”, αναφέροντας ότι η κόρη του τη λέει συνέχεια.

Δηλωσε επίσης ότι εάν η κόρη του μπει στην πολιτική ή σε όποιο νέο παιδί ενδιαφερθεί να μ΄πει στην πολιτική, θα της πει να φροντίσει πρώτα να έχει δουλέψει και να έχει κολλήσει ένσημα.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η δημόσια υγεία δεν θα γίνει όπως στις ΗΠΑ.

“Ντρέπομαι που υπάρχουν ράντζα στα νοσοκομεία”, δήλωσε και προανήγγειλε ότι την επόμενη τετραετία πρέπει να γίνουν άλματα στην υγεία.

“Ζούμε σε ένα κόσμο πολύ ταραγμένο και ποιος κρατά το τιμόνι της χώρας έχει σημασία”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

“Έλεγε κάποιος σοφός πολιτικός ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες παρά μονο συμφέροντα και αυτό ισχύει”, σχολίασε.

Δήλωσε πως “με τον Ερντογάν έχουμε μιλήσει πολύ ανοιχτά” και πρόσθεσε: “Ο, τι έπρεπε να του πω, του τα έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου”.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης ότι με τον Νίκο Ανδρουλάκη “δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, έχω απορία πως είναι σαν άνθρωπος” και σημείωσε: “Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα – αγαπάμε και οι δυο το μπάσκετ – αλλά έχουμε μεγάλες διαφορές στις πολιτικές μας τοποθετήσεις”.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήρε και την κόρη του Δάφνη μαζί, για να δει πως ειναι τα στούντιο, όπως είπε.

Για το TikTok δήλωσε: “Πρέπει να αυτοσαρκαζόμαστε, άνθρωποι είμαστε” και πρόσθεσε: “Το διασκεδάζω και θα το συνεχίσω”.

Στον πρωθυπουργό προσέφεραν μάλιστα τούρτα ντολμαδάκια, προφανώς όχι με αντίστοιχη γεύση.

Δήλωσε ότι έχει δει το Μαέστρο, αλλά πως όταν θέλει πραγματικά να χαλαρώσει βλέπει τη σειρά Emily in Paris μαζί με τη γυναίκα του.

Στο κλείσιμο της εκπομπής στον πρωθυπουργό έκανε ερωτήσεις ο μικρός Σπυρος. “Δεν θα φας την τούρτα” του είπε ο πρωθυπουργός και ο μικρός τον ρώτησε τι θα ήθελε να ήταν, με τον κ.Μητσοτάκη να απαντά πως θα ήθελε να ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας ή καθηγητής στο Πανεπιστήμιο.

Στο ερώτημα ποια υπερδύναμη θα ήθελε να είχε απάντησε πως θα ήθελε να μπορούσε να ταξιδέψει στο χρόνο. Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επισης ότι αγαπημένος του υπερήρωας ειναι ο Μπάτμαν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα