Μητσοτάκης: Τα τεστ COVID-19 στα νοσοκομεία θα διατηρηθούν, πρόβλημα οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Μητσοτάκης: Τα τεστ COVID-19 στα νοσοκομεία θα διατηρηθούν, πρόβλημα οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Kapantais / SOOC

"Οι βασικοί κανόνες υγιεινής θα διατηρηθούν, γιατί το πρόβλημα των νοσοκομείων μας που δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις" είπε ο πρωθυπουργός.

Την απάντηση πως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς θα πράξει σε σχέση με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εντός πανδημίας για τη μη τήρηση των μέτρων για την covid-19 διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Ρ/Σ του ΣΚΑΙ.

Απαντώντας για την υγειονομική κατάσταση της χώρας και για τη χρήση μέτρων στα νοσοκομεία σε σχέση με την covid-19, είπε πως αυτά τα μέτρα πρέπει προς ώρας να παραμείνουν μιας και όπως δήλωσε, “υπάρχουν ακόμη ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί”. “Οι βασικοί κανόνες υγιεινής θα διατηρηθούν, γιατί το πρόβλημα των νοσοκομείων μας που δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Τα τεστ για κορονοϊό θα διατηρηθούν, πρέπει να προστατεύουμε τους ασθενείς”, είπε συγκεκριμένα.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός έχει “υποσχεθεί” δέκα χιλιάδες προσλήψεις, με έμφαση κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με αύξηση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης για την υγεία έναντι του 4,2% που είναι σήμερα, κάτι που ζητάει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αλχημείες στην Υγεία

Θυμίζουμε βεβαίως πως το τελευταίο διάστημα ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις από τους γιατρούς του ΕΣΥ για την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία προέβλεπε να κάνουν εφημερίες γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απάντησαν με εξώδικο κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας αντιδρώντας στην απόφαση να εφημερεύουν ακόμη και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητά τους. Τόνιζαν δε, ότι πρόκειται για μια εγκύκλιο “άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της, ιατρούς του ΕΣΥ” που οδηγεί “όσους ιατρούς έχουν απομείνει στο ΕΣΥ σε μαζικές παραιτήσεις”. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η κ. Γκάγκα απέσυρε την εγκύκλιο, μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας άλλωστε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δεν ακύρωσε άμεσα την “σκανδαλώδη προεκλογική προκήρυξη συντονιστών διευθυντών”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζήτησε για την υπόθεση την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, προκειμένου να ακυρωθεί η προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές λόγω εκλογών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα “εξαιρετικά επείγουσα” προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Όλα αυτά την ώρα που τα κενά στην Υγεία, παραμένουν ανοιχτά με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να ζητούν άμεση και ουσιαστική ενίσχυση.

Δείτε εδώ τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων για την Υγεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα