Συνεδριάζει η Διακομματική την Πέμπτη: Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για 2 debate – Επιφυλάχθηκε να απαντήσει η ΝΔ

Συνεδριάζει η Διακομματική την Πέμπτη: Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για 2 debate – Επιφυλάχθηκε να απαντήσει η ΝΔ
Eurokinissi

Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για τη διεξαγωγή ή όχι τηλεμαχίας πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργειο Εσωτερικων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (1/6) στις 11 το πρωί σχετικά με το εάν θα πραγματοιηθει ή όχι debate.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα θύμησαν και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προ των εκλογών της 21ης Μαϊού σύμφωνα με τις οποίες ήταν σύμφωνος για debate των δύο στη δεύτερη αναμέτρηση.

Ο γενικος Διευθυντης της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ το απέρριψε λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ “η ΝΔ ψάχνει ήδη τους λόγους της άρνησής της”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει η Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος, για την λήψη αποφάσεων αλλά και για τους ορους της τηλεμαχίας.

Παράλληλα, έγινε δεκτη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικων (και του επικράτειας) να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ.

Η πρόταση έγινε δεκτη από τα κόμματα και αναμένεται ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο Προεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως προχώρησε σε γνωμοδότηση μετά από email που έλαβε από τη ΝΔ, το οποίο ωστοσο ήταν- όπως υποστήριξε ο ίδιος- fake.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Προεδρος της «Ελληνικης Λύσης», Κυριακος Βελόπουλος που ήταν παρών στη διακομματική, μαζί με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας του κομματος, Παύλο Σαράκη.

Και οι δυο υπογράμμισαν, πως έχουν υποεκπροσωπηθεί στους σταθμούς και ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα