Άγγελος Συρίγος: Πρέπει πάντα να κοιτάμε αν η Συμφωνία των Πρεσπών τηρείται

Άγγελος Συρίγος: Πρέπει πάντα να κοιτάμε αν η Συμφωνία των Πρεσπών τηρείται

Η ασφάλεια των πολιτών είναι κατά τον Αγγελο Συρίγο η απόλυτη προτεραιότητα που πρέπει να θέσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις εκλογές. Τι είπε για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ως απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση την επίλυση των θεμάτων ασφάλειας έθεσε ο καθηγητής και υποψήφιος στην Ά Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Αγγελος Συρίγος μιλώντας στην εκπομπή “Είσαι στον αέρα” στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88.6.

Τόνισε ότι στις περιοδείες που κάνει στις γειτονιές της Αθήνας οι κάτοικοι του λένε συνεχώς ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα και ζητούν άμεσα λύσεις. 

Μίλησε για την ποιοτική και ποσοτική ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων κυρίως στο κέντρο της πόλης ενώ για τα Εξάρχεια είπε ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο σαν αυτό που αναμόρφωσε την Πλάκα κατά τις δεκαετίες του 70 και του 80. 

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν ο ελληνικός της δώσει την εξουσία, είναι να παρακολουθεί στενά ότι οι γείτονες τηρούν όλα τα άρθρα όπως πρέπει και επιβάλλεται. Είπε ακόμα ότι προσπάθεια ακύρωσής της ίσως κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για τα ελληνικά συμφέροντα. 

Διατύπωσε τη διαφωνία του σε σειρά άρθρων της Συμφωνίας, κυρίως σ’ αυτά που έχουν να κάνουν με την εθνότητα και τη γλώσσα.

Τόνισε, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρό προβάδισμα κάτι που άλλωστε φάνηκε, όπως είπε, και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. 

 Συρίγος  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα