Ταξίδεψε μέχρι τα Χανιά κι έμαθε πως ψηφίζει στην Αθήνα

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία σε εκλογικό τμήμα του δημοτικού διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου των Τρικάλων την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία σε εκλογικό τμήμα του δημοτικού διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου των Τρικάλων την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Πολίτης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τη μεγαλόνησο, ώστε να ψηφίσει στα Χανιά όπου πίστευε πως είναι η εκλογική του περιφέρεια, για να μάθει πως τελικά ψηφίζει στην Αθήνα

Αν και το Υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει σε λειτουργία ειδική εφαρμογή αλλά και τηλεφωνικές γραμμές, ώστε οι πολίτες να μαθαίνουν που ψηφίζουν, δεν έλειψαν τα προβλήματα, κυρίως με ετεροδημότες που βρέθηκαν σε άλλο εκλογικό κέντρο από αυτό στο οποίο είχε οριστεί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ετεροδημότης πήγε το πρωί σε εκλογικό κέντρο των Χανίων στο οποίο είχε ψηφίσει τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, και εκεί πληροφορήθηκε ότι όχι μόνο δεν βρίσκονταν στο σωστό εκλογικό κέντρο αλλά ήταν και σε λάθος πόλη.

Συγκεκριμένα, ο ψηφοφόρος θα έπρεπε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα, όμως δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για τις αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους και έτσι βρέθηκε στην Κρήτη, έχοντας υποστεί διπλό κόστος και λόγω του ότι εν τέλει δεν ψήφισε αλλά ότι επιβαρύνθηκε με έξοδα μετακίνησης.

Πηγή: flashnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θ. Πάγκαλος: Ψήφισα ΝΔ και το έκανα ενσυνειδήτως

Εντάσεις, φθορές και ξύλο σε εκλογικά κέντρα και κομματικά περίπτερα

SHARE:

24Media Network