Το Μαξίμου κόβει τα σενάρια “αποστασίας”, γαλάζιος πολιτευτής “καρφώνεται”

Το Μαξίμου κόβει τα σενάρια “αποστασίας”, γαλάζιος πολιτευτής “καρφώνεται”
Μέγαρο Μαξίμου SOOC

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπ. Καούκης δήλωσε ότι “θα μιλήσουμε και με βουλευτές” και ο Ν. Ρωμανός τον άδειασε άμεσα, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Το σενάριο ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναζητήσει στήριξη από μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων, εάν μετά και τις δεύτερες εκλογές τής λείπουν δυο- τρεις έδρες για αυτοδυναμία, δεν είναι νέο και έχει συζητηθεί ευρέως στο γαλάζιο παρασκήνιο τον τελευταίο χρόνο

Η κυβέρνηση βέβαια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πλέον το διαψεύδει, ιδίως στον απόηχο των αποχωρήσεων από την Ελληνική Λύση μετά την απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου να αλλάξει περιφέρειες σε υποψήφιους βουλευτές, τους οποίους κατηγόρησε ως ύποπτους για συνομιλίες με το Μαξίμου.

Οι γαλάζιοι όμως “καρφώνονται” ακόμη και σε δημόσιες δηλώσεις, όπως για παράδειγμα ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, Μπάμπης Καούκης, που άνοιξε ξανά τη συζήτηση, την οποία θέλει πάση θυσία να κλείσει το Μαξίμου, για προφανείς λόγους. 

Ο κ. Καούκης απαντώντας στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστεί η ΝΔ εάν δεν έχει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές δήλωσε ειδικότερα (Open) ότι: “Θα συνεργαστούμε – εάν δεν βγει αυτοδύναμη, που δε νομίζω ότι θα γίνει – θα μιλήσουμε και με βουλευτές, που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο.”

Σε διευκρινιστικά ερωτήματα εάν εννοεί πως θα αναζητηθεί η στήριξη βουλευτών εκλεγμένων με άλλα κόμματα, ο κ. Καούκης απάντησε: “Αν κάποιοι ασπάζονται το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι το μόνο σοβαρό και κοστολογημένο και ακολουθήσουν και θέλουν, βεβαίως.” Είπε επίσης ότι η ΝΔ θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και σε βουλευτές “αν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές και θελουν να έρθουν”. 

Στη συνέχεια δήλωσε: “Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει δύο βουλευτές και σου λείπουν δύο έδρες…” και στο ερώτημα εάν θα έρθουν μόνοι τους βουλευτές άλλων κομμάτων, είπε: “Μπορεί να τους ζητήσουμε”. 

Ο κ. Καούκης σχολίασε μάλιστα ότι: “Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι άνθρωποι“, αν και παραδέχθηκε ότι μιλά για υποθετικά σενάρια.

Τον κ. Καούκη “άδειασε” άμεσα ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σπεύδοντας να προλάβει τυχόν αξιοποίηση των δηλώσεων του πολιτευτή από το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή προταση”, τόνισε ο κ. Ρωμανός και παρέπεμψε σε χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε εκ νέου κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση. Και στο ερώτημα εάν θα αναζητήσει στήριξη από μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων αν του λείπουν λίγες ψήφοι για την εμπιστοσύνη της Βουλής, απάντησε: “Απευθύνομαι με μια πολύ καθαρή πρόταση στους πολίτες. Κι αυτοί θα επιλέξουν αν θα την εγκρίνουν ή όχι. Δεν πρόκειται να επιχειρήσω να βρω τρόπο να παρακάμψω την ετυμηγορία τους”.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ πως σχεδιάζει «αποστασίες», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: “Το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που ολοκλήρωσε τη θητεία του με μία «κυβέρνηση-κουρελού» από βουλευτές ΑΝΕΛ, πρώην ΝΔ, Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων; Σήμερα θυμήθηκαν τις αποστασίες. Όπως σας είπα, έχουμε μια καθαρή πρόταση στους πολίτες. Και με βάση αυτή θα πορευτούμε.” 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα