Τσίπρας: Στόχος μας η αλλαγή των συσχετισμών

Τσίπρας: Στόχος μας η αλλαγή των συσχετισμών
Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο STAR Eurokinissi

Τι δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επικείμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την 21η Μαΐου.

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές αλλά και το αποτέλεσμα των προηγούμενων, μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει τις δυνάμεις του για την ανατροπή των συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί, αναφερόμενος και στην δική του απόφαση να παραμείνει επικεφαλής της προσπάθειας.

Ανεξέλεγκτος Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους στόχους και την τακτική της Νέας Δημοκρατίας αναρωτώμενος: «Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη. Τι θα κάνει;»! Σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα επισημαίνοντας πως «ποτέ άλλωστε στην ελληνική δημοκρατία δεν ζήτησε ένα κόμμα να κάνει αναθεώρηση μόνο του».

Μάλιστα χαρακτήρισε αλαζονικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «μπορεί να μας νίκησε αλλά είναι πολύ αλαζονικό να θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού». Σημειώνοντας μάλιστα πως «αρνείται να συζητήσουμε» με αφορμή την άρνηση της Ν.Δ να διεξαχθεί debate ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στους στόχους του που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις επερχόμενες εκλογές λέγοντας: «Ανατροπή των συσχετισμών αυτός είναι ο στόχος μας», τονίζοντας πως «δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είμαστε κόμμα – συμπλήρωμα της δεξιάς» κι έτσι ζητούμενο είναι «να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» για «να μην σβήσει η ελπίδα για δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στη σχέση με το ΠΑΣΟΚ είπε ως «δεν έχω κανέναν λόγο να ανταγωνιστώ το ΠΑΣΟΚ» παρότι «έκανε μονομέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε πως «ο βασικός μου αντίπαλος είναι ο κ.Μητσοτάκης και η πολιτική του» και  «η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι δύο προτάσεις ανταγωνίζονται». Σημείωσε μάλιστα πως «εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 21 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ήταν «οδυνηρό για μας αποτέλεσμα, ένα σοκ» που δημιούργησε «συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης. Δεν το περιμέναμε». Τόνισε πως πρέπει «να ξεπεράσουμε αυτό το σοκ και να ανασυγκροτηθούμε» διευκρινίζοντας ότι «δεν ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες στον λαό ή στους αντιπάλους μας» αλλά «σε εμάς στον τρόπο που διαδώσαμε στο μήνυμά μας».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «εικόνα Βαβυλωνίας» ενώ τόνισε πως υπήρξε «στρατηγικός εγκλωβισμός στην απλή αναλογική» ένα εκλογικό σύστημα για το οποίο διευκρίνισε πως «δεν μετανιώνουμε είναι και όραμα και διαχρονικό αίτημα της αριστεράς η ισοτιμία της ψήφου».

Σημείωσε παράλληλα ότι «η βασικότερη αιτία αυτού του αποτελέσματος είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών όπου ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου και της συζήτησης για το παρελθόν» αλλά και «αστοχίες στελεχών» σημειώνοντας για τον ίδιο πως  «δεν κατάφερα να επιβάλω την συζήτηση η να κατευθύνω την συζήτηση στα διακυβεύματα της επόμενης μέρας». Σημείωσε επίσης σχετικά  με τις δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «λάβαμε το μήνυμα των πολιτών και της κοινωνίας που θέλει από εμάς σοβαρότητα και συγκρότηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την πρώτη αντίδρασή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας πως «αυτό που σκέφθηκα είναι η παραίτηση» σημειώνοντας πως αυτό «με βασάνισε αρκετές ώρες και μέρες». Επισήμανε όμως πως  «συνειδητοποίησα ότι αυτό που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποτακτήσω» προσθέτοντας πως  «υπερίσχυσε το να σταθούμε ξανά στα πόδια μας». Μάλιστα δήλωσε εμφατικά πως «όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία, ο καπετάνιος δεν βουτά στη θάλασσα».Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές τις παρομοίασε μια την «δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επικαιρότητα μιλώντας «το ψηφιακό φιάσκο με τις εξετάσεις τις προαγωγικές»  θυμίζοντας ότι στην κυβέρνηση «μίλαγαν για ένα μεγάλο επίτευγμα ψηφιακό και δεν μπορούν να γίνουν ούτε εξετάσεις». Σχολίασε πείσης το  «έλλειμμα φαρμακευτικής περίθαλψης για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ» αφού «η κυβέρνηση της Ν.Δ άφησε εκτός φαρμακευτικής περίθαλψης».

Επίσης για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα σημειώνοντας ότι «θέλουμε την επόμενη μέρα να υπάρχει εργασιακή ασφάλεια».

Σκέρτσος: “Τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν άλλαξε ο κ. Τσίπρας”

Ο κ. Τσίπρας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική του συντριβή, επέμεινε να διαβάζει την πραγματικότητα με τους ίδιους παραμορφωτικούς φακούς. Εξακολουθεί να παρουσιάζει μια Ελλάδα “μαύρη”», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει», συνεχίζει, «είναι πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σωστές αλλά επικοινωνήθηκαν λάθος. Δεν φταίνε όσα έλεγε, αλλά ο τρόπος που τα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, οι λίστες των αρεστών στην ηγεσία που θα βγαίνουν στα ΜΜΕ θα λύσουν το πρόβλημα. Επιμένει στα ίδια ψέματα, από τους δήθεν 700.000 πλειστηριασμούς έως τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα μείνουν χωρίς περίθαλψη, όταν κάτι τέτοιο ξέρει ότι δεν ισχύει».

«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «είναι πρώτα οι ιδέες του και η έλλειψη τεκμηρίωσης για την υλοποίησή τους και μετά το ύφος και τα πρόσωπα που τις επικοινωνούν. Επέλεξε να ασχοληθεί μόνο με το δεύτερο, αποδεικνύοντας πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Για τον κ. Τσίπρα εξακολουθεί να είναι στραβός ο γιαλός. Και αρμενίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν άλλαξε».

«Τον αφήνουμε στον δικό του κόσμο. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να απαντάμε στις ανάγκες της κοινωνίας για ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα. Και να παλεύουμε για μια χώρα που θα προχωράει σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα