Βασίλης Κικίλιας: Να καταστήσουμε την Ελλάδα μια παραγωγική, πράσινη, κοινωνικά δίκαιη χώρα

Βασίλης Κικίλιας: Να καταστήσουμε την Ελλάδα μια παραγωγική, πράσινη, κοινωνικά δίκαιη χώρα
Βασίλης Κικίλιας intime news

Ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος στην Α' Αθήνας με τη ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας γράφει στο NEWS 24/7 για τις πολλαπλές κρίσεις, που βίωσε η χώρα, το κυβερνητικό έργο και τις επιδόσεις στον τουρισμό.

Η περίοδος της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνέπεσε με τη διαχείριση μιας σειράς από κρίσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν την πολιτική μας αυτή την τετραετία. Από τη μεγάλη παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας στην ασύμμετρη κρίση στα χερσαία σύνορα μας στον Έβρο, από τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Παρά τις προκλήσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλές φορές μάλιστα σε αχαρτογράφητα νερά, καταφέραμε και υλοποιήσαμε μεγάλο μέρος του μεταρρυθμιστικού μας έργου. Η μείωση 50 φόρων και εισφορών η μείωση της ανεργίας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας η αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια η ψηφιοποίηση σημαντικού μέρους των δημόσιων υπηρεσιών μας προς όφελος του πολίτη είναι απτά δείγματα της πολιτικής μας.

Στον τουρισμό, παρά τις πολλαπλές κρίσεις, μπορέσαμε όχι μόνο να φτάσουμε τον στόχο των 15 δις ευρώ αλλά και να τον ξεπεράσουμε κατά 2,6 δις. Προσελκύσαμε επενδύσεις, καθιστώντας τον τουρισμό βασικό μοχλό ανάπτυξης, επεκτείναμε την τουριστική περίοδο, και κάναμε την Αθήνα 12μηνο ταξιδιωτικό προορισμό στηρίζοντας το εμπόριο, την εστίαση, τα καταλύματα, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, τη μέση ελληνική οικογένεια.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν στο όνομα κάποιας ιδεολογικής καθαρότητας αντιθέτως αποτελούν προϊόν σύγκλισης απόψεων και ώσμωσης με ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο τοποθετείται από το κοινωνικό κέντρο και τον μεσαίο χώρο μέχρι και τη δεξιά.

Έχοντας αποκτήσει πλέον πολύ μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και την επιθυμία να προχωρήσουμε σε μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα μας φέρουν ξανά στον δρόμο της σύγκλισης με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη μέσα από τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό μας. Για να καταστήσουμε την Ελλάδα μια παραγωγική, πράσινη, κοινωνικά δίκαιη και τεχνολογικά και ψηφιακά σύγχρονη χώρα.

Στις επικείμενες εκλογές δίνουμε αυτό ακριβώς το όραμα και προοπτική στον κόσμο και στην κοινωνία. Πάντα όμως με ανθρωπιά και μακριά από ψευδεπίγραφα διλήμματα συνεργασιών που εξαντλούν την σκοπιμότητα τους στο διαμοιρασμό θέσεων. Αυτή η συζήτηση δεν αφορά τα ευρεία και δυναμικά στρώματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους νέους μας που επιθυμούν να εργαστούν και να προκόψουν σε μια χώρα όπου θα λειτουργεί η αγορά ταυτόχρονα με ένα ασφαλές δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπεριλιπτικότητας.

Βασίλης Κικίλιας είναι υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα