Βελόπουλος VS Νίκη: Μπόλια, θρησκεία, Μακεδονία – Πώς εξηγείται ο ακροδεξιός “εμφύλιος”

Διαβάζεται σε 11'
Βελόπουλος VS Νίκη: Μπόλια, θρησκεία, Μακεδονία – Πώς εξηγείται ο ακροδεξιός “εμφύλιος”
Ελληνική Λύση vs ΝΙΚΗ Alexandros Michailidis / SOOC

Συνολικά 172.192 Έλληνες πολίτες ψήφισαν το κόμμα “Νίκη”. Υπερορθόδοξοι, υπερπατριώτες, αντιεμβολιαστές και ακροδεξιά στοιχεία, κοινό που διεκδικεί και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Τι επέλεξαν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Ήταν η “έκπληξη” των εκλογών, ή μάλλον μία από τις εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας, μαζί με τη διαφορά των 20 μονάδων ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα κόμματα. Το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα “Νίκη” ήρθε για να διεκδικήσει και εκείνο τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής, τους “μακεδονομάχους” και τους αντιεμβολιαστές, ενώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο ιδρύθηκε για να “ψαλιδίσει” το δικό του κόμμα που έχει αντίστοιχες ακροδεξιές θέσεις.

Η “Νίκη” έφτασε μάλιστα στο 4,58% στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο 5,63% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Αντιστοίχως η Ελληνική Λύση έφτασε στο 8,35% στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και 7,93% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική ο Κ. Βελόπουλος είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στο 6,79%, ενώ η Νίκη έφτασε στο 5,39%. Στη δε Πιερία είχαμε “ντέρμπι”, με την Ελ. Λύση να βρίσκεται στο 7,56% και τη Νίκη στο 7,46%. Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Πέλλα, το Κιλκίς και τη Δράμα. Το 7,46% της Πιερίας, είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που έπιασε η Νίκη την 21η Μαίου.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Λύση αύξησε το συνολικό ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% σε αυτές τις εκλογές, παρότι “είδε” ένα 11% των ψηφοφόρων της να “φεύγουν” προς τη ΝΔ. Αντιστοίχως η Νίκη έπιασε ακριβώς το ίδιο ποσοστό που είχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, όταν και έμεινε εκτός Βουλής.

Το 2019 η Χ.Α. είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Χαλκιδική και Κιλκίς, νομούς όπου και η Νίκη τα πήγε πολύ καλά. Στους ίδιους νομούς ανέβηκε και η Ελληνική Λύση, όπως επίσης και στις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης όπως και στην Ημαθία. Είναι λοιπόν σαφές πως τα δύο αυτά κόμματα έλκουν τους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. με κοινή επιχειρηματολογία, κάτι που εξηγεί και τη μεταξύ τους κόντρα που έχει αναδυθεί τις τελευταίες ώρες. Θυμίζουμε πως το 2012 η Χ.Α. είχε φτάσει στο 7,02% και στις δεύτερες του 2015, 6,99%.

Στις 21 Μαίου, Ελληνική Λύση και Νίκη έφτασαν μαζί στο 7,4%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll, η ΝΔ πήρε από τη Χ.Α. ένα 18% των ψηφοφόρων της, ενώ μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Βελόπουλος με 24,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας πήρε ένα 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8% και τέλος το ΠΑΣΟΚ 4,5%.

Τι είναι το κόμμα Νίκη

Τα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος “Νίκη” είναι εμφανή από το όνομά του, καθώς παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το ίδιο όνομα εμφανίζεται και το τουρκικό κόμμα Zafer, ή αλλιώς Victory Party του Ümit Özdağ. Σε σχέση με την πρότερη Χρυσή Αυγή, τους ψηφοφόρους της οποίας και φιλοδοξεί να “γοητεύσει”, η Νίκη εμφανίζεται με πιο έντονο το δήθεν χριστιανικό πρόσημο στις θέσεις της.

Δείτε την εύστοχη αντιπαραβολή μέχρι και των εμβλημάτων, όπως την έθεσε χρήστης του Twitter:

Μετά το 2,94% που “έπιασε” στις 21 Μαίου, ο πρόεδρός της (θεολόγος) Δημήτρης Νατσιός, ξεκίνησε μάλιστά τη “πανηγυρική” του δήλωση, ως εξής: “Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από την σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι”.

Ξενοφοβία με δήθεν αντισυστημικότητα και θρησκευτικές θέσεις στη φαρέτρα. Η καταληκτική φράση του κ. Νάτσιου, ήταν η εξής: “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”.

Δείτε πώς ξεκινάει μια… προεκλογική “σύναξις” του κόμματος στο παρακάτω βίντεο, που έγινε viral στο TikTok.

Το περίεργο με το κόμμα “Νίκη” είναι πως δεν υπήρχε πουθενά στον “χάρτη”, εμφανίστηκε ξαφνικά και τον τελευταίο μήνα είχε έντονη παρουσία στα social media, πραγματοποιώντας ένα τρελό “ράλι”. Η καταγραφή της δυναμικής του έγινε αμέσως μετά τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, ο οποίος βέβαια επιδιώκει να κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος. Ευνοήθηκε επίσης από τον αποκλεισμό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου – Λατινοπούλου.

Στο site του κόμματος φιλοξενούνται δε άρθρα και αρθρογραφία “φίλων”, όπως αναφέρεται. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει κανείς αντιμεταναστευτικά πονήματα, άρθρα εναντίον του εμβολιασμού και των αμβλώσεων, εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, φιλορωσικές δημοσιεύσεις και άλλα κείμενα που συντάσσονται πλήρως με την “παραδοσιακή” ακροδεξιά ατζέντα, με μπόλικες δόσεις ψευδοχριστιανικής απήχησης (που προσβάλλουν και την ίδια την Εκκλησία).

Για τα σχολεία μάλιστα προτείνει τον θεσμό του “Συνηγόρου του Μαθητή”, αναφέροντας στο καταστατικό: “Τέλος, στο πάρτι για τους ιδεολήπτες ινστρούχτορες και τον πνευματικό εκφοβισμό που ασκούν ανενόχλητοι μέσα στις σχολικές τάξεις. Για κάθε περιστατικό εντός σχολικού περιβάλλοντος που θίγει το έννομο συμφέρον μαθητή και γονέα, με άσεμνα θεάματα, εθνομηδενιστική προπαγάνδα ή αντιχριστιανικά κηρύγματα, θα παρέχονται δωρεάν πρακτικές ή και νομικές συμβουλές από ειδικούς της ΝΙΚΗΣ”.

Στα αντιεπιστημονικά επιχειρήματα του κόμματος εντάσσεται δε και η “θεραπευτική δράση” της Θρησκείας, καθώς αναφέρεται σχετικά στις θέσεις:

“Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους.

Περαιτέρω, θα μας ήταν αδιανόητο ως Κυβέρνηση να στοχεύουμε στον ψυχαναγκασμό των συμπολιτών και των παιδιών μας σε ιατρικές πράξεις, στερώντας τους από τον βιοπορισμό ή την πρόσβαση σε πνευματικά ή υλικά αγαθά, με πρόσχημα το «καλό των άλλων» – παρανοϊκή ιδεοληψία απέναντι σε νόμιμους, φορολογούμενους, υγιείς πολίτες”.

Ιδεολογικά Ελληνική Λύση και Νίκη σχεδόν ταυτίζονται, ενώ αντίστοιχες θέσεις με τη Νίκη περί εμβολιασμού, είχε διατυπώσει ο Βελόπουλος στη Βουλή, την ώρα που ο ίδιος πουλούσε ματζούνια και “θεραπευτικές κρέμες” που θα μας προστάτευαν από τον Covid-19:

Στα “θρησκευτικά επιχειρήματα” τα δύο κόμματα ταυτίζονται αν και στο παρελθόν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει το συλλεκτικό πλέον βιβλίο, Ιησούς και Δίας, που είχε θεωρηθεί μέχρι και… αντιχριστιανικό εξαιτίας της απόπειρας του συγγραφέα του να καταδείξει τις ομοιότητες μεταξύ χριστιανικών τελετουργιών και αρχαίων λατρευτικών πρακτικών. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2003, επανακυκλοφόρησε με “διορθώσεις” στις οποίος ο συγγραφέας επιχειρεί να αποδείξει την… πίστη του στην “Ορθοδοξία” αλλά και στην “Πατρίδα”, ενώ διαρκώς ο Βελόπουλος προσπαθούσε και προσπαθεί να προσεταιριστεί το υπερορθόδοξο κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά του πάνελ.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου μάλιστα, ο Νίκος Ευαγγελάτος ακολούθησε την εσφαλμένη πεπατημένη που ακολουθούσαν τα συστημικά media όταν έδιναν “βήμα” στον Μιχαλολιάκο, “διαφημίζοντας” εντέλει τον Δ. Νατσιό, φιλοξενώντας τον στην εκπομπή του Live News. “Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης” είπε ο ίδιος για το κόμμα του που εμφανίζει στα ψηφοδέλτιά του και την… ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, φυσικά για λόγους ψηφοθηρίας.

Η διασύνδεση άλλωστε εθνικισμού και αντιεμβολιασμού με τον Χριστιανισμό και τις “διδαχές”, μόνο ως αίολη μπορεί να θεωρηθεί.

Η “σφαγή” με το συγγενικό κόμμα του Βελόπουλου

Τις τελευταίες ώρες το κόμμα Νίκη εξέδωσε και ανακοίνωση εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία -μεταξύ άλλων- επιτίθεται στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις “επιστολές του Ιησού”.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που αποτελεί αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων και δη των QAnon οπαδών του Τραμπ, στις ΗΠΑ. Τοποθετούνται ακόμη για το ζήτημα της Βορείου Μακεδονίας, καθώς εμφανίζονται ως προασπιστές του “Μακεδονικού”, ενώ ισχυρίζεται πως η Ελληνική Λύση είναι αυτή που έχει σχέσεις με τη ΝΔ και όχι το αντίστροφο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση της Νίκης, αναλυτικά:

“Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου σήμερα 23/5, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ την οποία αποκάλεσε «υποκομματίδιο», φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση και μάλιστα επικαλέστηκε ότι «έχει και στοιχεία».

Κάκιστη η επιλογή του κ. Βελόπουλου να υποβαθμίσει την δημοκρατική γνώμη 172.000 Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις μας, ότι η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί της. Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος.

Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα «στοιχεία» του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό «Φραγκούλης», με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος.

Ας αναρωτηθεί το εκλογικό σώμα, πώς γίνεται ο κ. Βελόπουλος να μας κατηγορεί ως «δεκανίκι της ΝΔ» και ταυτόχρονα να προσπαθεί για πεντακομματική Βουλή, δηλαδή αυτά ακριβώς που επιδιώκει και η ΝΔ ώστε να αλλάξει ανενόχλητη το Σύνταγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος τη δική του θητεία στη Νέα Δημοκρατία όταν διαλύθηκε το ΛΑΟΣ με το οποίο ψήφισε και ο ίδιος το πρώτο μνημόνιο.

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος ότι δεν θεωρεί προδοσία την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Άραγε οι ψηφοφόροι του γνωρίζουν ότι η ιστοσελίδα «pro news» που συστηματικά στηρίζει την Ελληνική Λύση πετώντας λάσπη και συκοφαντίες για τη ΝΙΚΗ, ανήκει επίσημα στην DNM Group, της οποίας ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ο κ. Αναστάσιος Γκουριώτης, συνεργασθείς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Κυβερνήσεων ΝΔ; Γνωρίζουν ότι ο όμιλος που μας αποκαλεί «μαξιλάρι» της ΝΔ, είναι εκείνος που δίνει έντυπά του για διανομή στον Ελεύθερο Τύπο;

Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. «Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου»; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του «Ιησούς και Δίας», μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται «ορθόδοξος».

Προτείνουμε στον κ.Βελόπουλο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών του θέσεων, αφήνοντας κατά μέρος την υπηρεσία του στα εκλογικά συμφέροντα της ΝΔ, που είναι να φιμώσει και να διαστρεβλώσει τη φωνή της Νίκης. Πόσο δύσκολο του είναι να κάνει έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα;

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει ο Λαός μας. Στις 25 Ιουνίου ο χρόνος αυτός τελειώνει. Στις 25 Ιουνίου έρχεται η Νίκη του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή και οι αλήθειες θα ακούγονται πεντακάθαρα”.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος είχε δηλώσει για τη Νίκη, μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM:

“Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ, γιατί την βόλευε. Ένα υποκομματίδιο. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά του (του προέδρου του κόμματος) για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμμα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία. Φάκελο ολόκληρο έχω ετοιμάσει με sms, μηνύματα”.

Για την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που είναι στο κόμμα ΝΙΚΗ, είπε: “Εγώ τον έχω συναντήσει τον Παϊσιο στο Άγιο Όρος. θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αφήστε το καλύτερα. Η ουσία είναι πώς το έφτιαξαν το μαγαζί αυτό. Είναι παράρτημα. Τα ξέρω. Και ονόματα Μητροπολιτών έχω που λειτούργησαν ως δεξιά δεκανίκια και sms έχω και όλα τα έχω”.

“Δεν μπορείς να προμοτάρεις κάποιον από το πουθενά τόσο πολύ. Η προβολή που έχουμε, είναι υποδεέστερη αυτών. Προσπάθησαν να βγάλουν εμάς από τη μέση μήπως βάλουν τους δικούς τους”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα