Βενιζέλος: Λύση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προοδευτικό προσανατολισμό

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλου στην Καλαμάτα την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλου στην Καλαμάτα την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Αντιμέτωπη με την μοίρα της βρίσκεται η χώρα, η οποία χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στην Καλαμάτα

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η χρονιά αρχίζει έντονα, όμως θα ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση, δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του στην Καλαμάτα το απόγευμα της Κυριακής (04/01) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την μοίρα της, αλλά η παρουσία σας είπε, δείχνει ότι η δημοκρατική παράταξη έχει βαθιές ρίζες στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την παρουσία στην συγκέντρωση του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου κι εξέφρασε την χαρά του γιατί όπως είπε, είναι παρούσες όλες οι γενιές της παράταξης. Επεσήμανε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη αισιόδοξη κι αυτή η αισιοδοξία σημείωσε πρέπει να γίνει έμβλημα σ' όλη τη χώρα τώρα που κάποιοι πάνε να μας την στερήσουν.

Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν επέλεγε το δύσκολο δρόμο που ακολούθησε, τότε θα είχαμε υποστεί καταστροφή με εθνικές συνέπειες και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη υπεύθυνης πολιτικής.

Επανέλαβε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, αλλά ποιος θα έχει την 3η εντολή γιατί αυτός θα είναι ρυθμιστής και εγγυητής της σταθερότητας. Και τρίτος πόλος είπε θα είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί η χώρα χρειάζεται ενότητα και σταθερότητα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η αλήθεια είναι πως υπήρχε και υπάρχει μόνο μια εθνική στρατηγική κι αυτή μπορεί να το εγγυηθεί μια δύναμη που το έχει υποστηρίξει κι αυτή η δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ.

Η λύση τόνισε, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις δυνάμεις που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και συνείδηση ευθύνης και με προοδευτική κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται και τον προοδευτικό προσανατολισμό.

Προτείνουμε, είπε, συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας κι αυτή είναι οι έξι εθνικές αναγκαιότητες, πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα, μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, θεσμική σταθερότητα, εθνική σταθερότητα και μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Μεσσηνία είναι καλό παράδειγμα ενδογενούς ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα για την επόμενη ημέρα. Το ΠΑΣΟΚ είπε, ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται και δεν πρέπει να παρασυρθεί σε εσωστρέφεια.

Κάλεσε τέλος, τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη και τον αγώνα πόρτα - πόρτα ως τις εκλογές κρατώντας ψηλά την ευθύνη, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενιζέλος από την Τρίπολη: Εγγυητής της σταθερότητας της χώρας, το ΠΑΣΟΚ

SHARE:

24Media Network