Βενιζέλος σε Γεννηματά: "Καθοδηγείσαι από ξένα κέντρα"

Η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος EUROKINISSI

"Καθιστάς το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: "Θα τα πω και δημοσίως, συμφέροντα σε βάζουν να κάνεις το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ". Παράλληλα» συνομίλησε με όλα τα στελέχη της "πράσινης" ΚΟ. “Fake news” οι φήμες ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα προσχωρήσει στη ΝΔ.

Ποιος είδε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεν τον …φοβήθηκε, όταν η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι του Σαββάτου, του πρότεινε να είναι τελευταίος στο Επικρατείας ή υποψήφιος σε όποια περιφέρεια ήθελε.

Ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος μάλλον αιφνιδιάστηκε, καθώς, όπως λένε στελέχη που χαρακτηρίζονται «βενιζελικά», «όχι ότι είχε σε μεγάλη εκτίμηση τη Φώφη, αλλά αυτό (σ.σ. τη χθεσινή της πρόταση) δεν την περίμενε με τίποτα».

Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα έντονη: «Καταλαβαίνεις τι κάνεις; Καθιστάς το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ μετά η συζήτηση …χόντρυνε: «Καθοδηγείσαι από ξένα κέντρα»! «Θα τα πω και δημοσίως, συμφέροντα σε βάζουν να κάνεις το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

«Βενιζελικά» στελέχη χαρακτηρίζουν fake news τις «φήμες» ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκοπεύει να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία και, όντως, ουδέποτε έχει παίξει ένα τέτοιο σενάριο. Άλλα στελέχη επισημαίνουν ότι με τον αποκλεισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου η Φώφη Γεννηματά όχι απλώς δεν θα κερδίσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και θα στείλει πολλούς ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξασφαλίζοντας στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία.

Ο Ευ. Βενιζέλος, υπενθυμίζεται, ότι είχε από καιρό δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά ποτέ δεν ζήτησε την πρώτη θέση του Επικρατείας, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά, ενώ δραστηριοποιείται μέσω του e-kyklos σε στρατηγικά θέματα για τη χώρα και το έθνος.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά και πριν εκδώσει τη χθεσινή ανακοίνωση, συνομίλησε με όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, μεταφέροντας τους το περιεχόμενο της συζήτησης με τη Φώφη Γεννηματά και τα πρώτα του συμπεράσματα.

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα» αναφέρει στη δήλωσή του ο Ευ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Βενιζέλος, Εκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές, Εθνικές Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΙΝΑΛ για Βενιζέλο: Οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

O Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ - Οργή και αποχώρηση Βενιζέλου

Βενιζέλος: Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ - Αποδεσμεύομαι

Παπαδημούλης για ΚΙΝΑΛ: Σοβαρή εξέλιξη που θα ενισχύσει τον διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Σκανδαλίδης: Το ΚΙΝΑΛ ο μόνος προοδευτικός πόλος

SHARE:

24Media Network