Έληξε η απεργία, αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

20-10-2011-ΑΘΗΝΑ- ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
20-10-2011-ΑΘΗΝΑ- ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κυβέρνηση και ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από πολλές ημέρες διαμάχης κατέληξαν σε συμφωνία. Στους δρόμους της Αθήνας τα απορριμματοφόρα. Η παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ που οδήγησε στη συμφωνία

Τη λήξη της απεργίας τους μετά από 21 ημέρες, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ έφτασε σε συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ανακοίνωσε το τέλος των κινητοποιήσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που μετατράπηκε σε απειλή για τη δημόσια υγεία.

Το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συμφωνήθηκε η επιστροφή των εργαζομένων στα καθήκοντά τους, η άρση της επιστράτευσης και η αποχώρηση των ιδιωτικών συνεργείων.

Ο κ. Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινήσει αμέσως ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βελτιωθεί η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, όπου τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Μία εβδομάδα για να εξαφανιστούν οι σκουπιδόλοφοι"

Αλαλούμ με την επιστράτευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα

Ο στρατός στη μάχη των σκουπιδιών

SHARE:

24Media Network