Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διεκόπη πριν αρχίσει η δίκη

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διεκόπη πριν αρχίσει η δίκη
cretalive.gr

Η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης θα ξεκινήσει την Πέμπτη - "Όλα καλά, για εμένα είναι όλα καλά τώρα" ήταν η λιτή δήλωση του επιχειρηματία.

Ο διορισμός δικηγόρου, που ζητήθηκε από την πλευρά του 46χρονου Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και θεωρείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε ηγετικό ρόλο, στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη, ήταν η αιτία για διακοπή της δίκης, πριν καλά καλά αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα, από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου προσήχθησαν οι κατηγορούμενοι ενώ κατέφτασαν δυο κλούβες της αστυνομίας και στάθμευσαν κοντά στην πίσω είσοδο του δικαστηρίου όπου και αποβιβάστηκαν ο ένας μετά τον άλλο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση και μπήκαν στη δικαστική αίθουσα.

Στο δικαστικό μέγαρο προσήλθε και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του. Ο ίδιος χαμογελαστός χαιρέτησε, συγγενείς και φίλους που από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του δικαστικού μεγάρου.

Τον Μ. Λεμπιδάκη έσπευσε να χαιρετίσει δια χειραψίας και ο συνήγορος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη της μάντρας, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έζωσαν το κτίριο ενώ στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν, από νωρίς, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν την πολύκροτη δίκη με πανελλαδικό ενδιαφέρον.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι: “Είναι δίκη η οποία στα πανευρωπαϊκά χρονικά αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πράξη. Υπενθυμίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οτι υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα. Η παρουσία μου σε αυτή τη δική είναι να αναδείξω τα επιμέρους στοιχεία, την προσωπικότητα των εντολέων μου, να δοθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός και να αποδοθούν στον καθένα οι ευθύνες που του ταιριάζουν, και όχι συλλογική ευθύνη. Θεωρώ ότι θα είναι μία πολύμηνη δίκη η οποία θα αναδείξει αυτά ακριβώς που σας είπα”.

Ερωτηθείς για το αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του εντολέα του, ότι είναι θύμα εκβιασμού, ο γνωστός δικηγόρος απάντησε:

“Αυτά αφορούν την ουσία της υποθέσεως. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον των τακτικών δικαστών, ενώπιον των φυσικών δικαστών της υποθέσεως. Αυτά αφορούν την απολογία του. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των ισχυρισμών. Οι προσωπικότητες του καθενός εκ των κατηγορουμένων θα αναδειχθούν και θεωρώ ότι το δικαστήριο θα έχει και τον απαιτούμενο χρόνο, κι έχει τα απαιτούμενα εχέγγυα για να καταλήξει σε ορθή απόφαση”

Εκτός από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η σύζυγος του, η μητέρα του, ο αδερφός του, φίλοι του που αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Μετά από τη διακοπή, ο Νίκος Πρασιανάκης, δικηγόρος ενός εκ των ατόμων που είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, επισήμανε ότι: “Ο πελάτης μου αρνείται κάθε συμμετοχή του και η όποια εμπλοκή του είναι εντελώς συμπτωματική και συγκυριακή. Όλα αυτά θα προβληθούν εκτενώς και αρμοδίως στο δικαστήριο”.

Ενώ ο δικηγόρος, Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων δήλωσε πως : “Είμαστε στο… καλημέρα της διαδικασίας, η οποία θα ξεκινήσει απρόσκοπτα την Πέμπτη. Σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαιώματα, τα οποία οφείλουμε όλοι μας να τα σεβόμαστε. Όχι γιατί τα λένε οι ευρωπαϊκές συμβάσεις, ούτε γιατί το λέει ο κώδικας ποινικής δικονομίας. Αλλά γιατί έτσι επιβάλλεται στη δεοντολογία και την ηθική. Δηλαδή θα πρέπει να δημιουργηθεί στον κατηγορούμενο το πλαίσιο και το περιβάλλον της δίκαιης δίκης. Αυτό είναι ένα αίτημα και ζητούμενο στη διαδικασία και νομίζω ότι η σύνθεση του δικαστηρίου θα μας το δώσει”‘

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα