Από την κατάσχεση, στη διακίνηση ναρκωτικών – Πώς δρούσαν οι υψηλόβαθμοι Λιμενικοί

Διαβάζεται σε 2'
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου)
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, με τη συμμετοχή δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Αναταραχή επικρατεί στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος, μετά τη σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στελεχών -εκ των οποίων ο ένας διοικητής σε υπεύθυνη θέση στον Πειραιά- για διακίνηση ναρκωτικών, με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως. Συνολικά, οι Αρχές προχώρησαν σε 13 συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τους αξιωματικούς του Λιμενικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αξιωματικοί αφαιρούσαν κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης από υποθέσεις και τις διακινούσαν μαζί με 11 ιδιώτες στην αγορά.

Από τους ιδιώτες είναι και τρεις έγκλειστοι των φυλακών, ανάμεσά τους μία σεσημασμένη γυναίκα για εμπόριο ναρκωτικών που φέρεται και η «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Η εν λόγω γυναίκα αρχικά προσέγγισε μία φίλη της που δούλευε ως αποθηκάριος στις αποθήκες που χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα στον Πειραιά, και στη συνέχεια στρατολόγησε τους Λιμενικούς.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι αδιάφθοροι του Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσαν το κύκλωμα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ εκτιμάται πως δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο.

Λιμενικό Σώμα
Λιμενικό Σώμα EUROKINISSI

Τι κατασχέθηκε

Οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων, και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • περισσότερα από 8 κιλά κοκαΐνης
  • μικροποσότητα κάνναβης
  • σφαίρες και
  • όπλα

Αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την έρευνα πάντως να συνεχίζεται μέχρι να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Με την ολοκλήρωση αυτής, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα