Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα για εστίαση, κυκλοφορία, σχολεία και τουρισμό

Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα για εστίαση, κυκλοφορία, σχολεία και τουρισμό
Άνοιγμα της εστίασης ⓒ 2021 Thanassis Stavrakis/Associated Press

Το χρονοδιάγραμμα σταδιακής άρσης των μέτρων μετά το Πάσχα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι ανοίγει και πότε.

Τις ημερομηνίες – κλειδιά για την επιστροφή στην κανονικότητα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες το απόγευμα της Τετάρτης (21/04).

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, την επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων, την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την έναρξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά το μήνυμά του:

“Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού. Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία”.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει τις επόμενες μέρες

Μετατίθεται μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 22:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ωστόσο, από τις 3 Μαΐου, που ανοίγει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα