Μπακογιάννης: Οι ζαρντινιέρες έχουν εγγύηση και ζυγίζουν ως ένα τόνο

Μπακογιάννης: Οι ζαρντινιέρες έχουν εγγύηση και ζυγίζουν ως ένα τόνο
Τοποθετήθηκαν σήμερα ζαρντινιέρες με λουλούδια,κατά μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 Eurokinissi

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων απαντάει στον Παύλο Πολάκη που κάνει λόγο για υπερκοστολογήσεις στην προμήθεια του εξοπλισμού για τον "Μεγάλο Περίπατο".

Αρνητικά σχόλια και πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα ποσά που επέλεξε να δαπανήσει ο Δήμος Αθηναίων για την προμήθεια εξοπλισμού για τον Μεγάλο Περίπατο και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν στις ζαρντινιέρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην οδό Πανεπιστημίου με το κόστος για κάθε μία από τις οποίες να ανέρχεται σε 550 ευρώ .

Μεταξύ εκείνων που σχολίασαν το κόστος του εξοπλισμού για τον Δήμο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook επιτέθηκε στον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας δηκτικά το κόστος για τις ψευδοπιπεριές, το οποίο, όπως ανέφερε είναι “9 φορές απάνω από όσο πραγματικά κοστίζουν”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, επίσης μέσω Facebook, το απόγευμα της Κυριακής απάντησε στον βουλευτή αλλά και εμμέσως σε όσους έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το κόστος του εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου .

Με την ανάρτησή του, ο Κώστας Μπακογιάννης, απορρίπτει τις κατηγορίες Πολάκη, ότι “τρώει λεφτά” λέγοντας πως η προμήθεια του εξοπλισμού γίνεται “για πολλά χρόνια”, ενώ αναφέρεται εκτενώς και στις ζαρντινιέρες και το κόστος τους, τονίζοντας πως πρόκειται για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές, που “ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια” ,πως είναι καλυμένες με αντιγκράφιτι υλικό και πως “έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Μπακογιάννη

“Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι «τρώμε λεφτά»!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει.

ΥΓ δείτε και το βίντεο αν δεν σας πέφτει βαρύ!”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε μερικές ώρες μετά την ανάρτησή του δημάρχου, αναφέροντας πως και ο ίδιος είναι πρώην δήμαρχος και πως το κόστος μιας ζαρντινιέρας δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ. Στηλιτεύει το γεγονός πως ο Κώστας Μπακογιάννης δεν του απάντησε στο ζήτημα των φυτών και τα οποία εμφανίζονται σε διάφορες αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πολύ φθηνότερα από τα ποσά τα οποία δαπανά για την αγορά τους ο δήμος Αθηναίων ενώ καλεί τον δήμαρχο να αλλάξει τον εξοπλισμό που έχει παραγγείλει καθώς, όπως λέει είναι “υπερτιμολογημένος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα